Foto energieadviseur Susteen

Als gemeente wil Geldrop-Mierlo woningeigenaren helpen met het besparen van energie door het verduurzamen van hun woning. De gemeente stelt hiervoor 300 gratis verduurzamingsadviezen van Susteen(externe link) beschikbaar. Hierin krijgt u als inwoner advies over maatregelen als isolatie, zonnepanelen en een (hybride) warmtepomp. Met zo'n advies in de hand kunt u direct en goed geïnformeerd aan de slag.

Lees hier meer over deze regeling.

Aanmelden

Bent u woningeigenaar en wilt u serieus aan de slag met verduurzamen? Meld u zich dan aan via deze pagina op onze website.

Na aanmelding neemt Susteen contact op voor het plannen van een huisbezoek. Een huisbezoek duurt ongeveer een uur. Na maximaal 5 werkdagen na het huisbezoek ontvangt u het rapport. Bij deze actie geldt: op = op.

In de buurten Coevering en Kerkakkers, starten we in het najaar van 2022 met het maken van een buurtplan om aardgasvrij te worden. Daarbij wordt onderzocht welke stappen nodig zijn om aardgasvrij te worden. Woont u daar, dan kunt u er ook voor kiezen om nu niet het Susteen advies aan te vragen en de uitkomsten af te wachten van het onderzoek naar hoe deze buurten het beste aardgasvrij kunnen worden. De verwachting is dat het buurtplan in maart 2024 klaar is.