Gemeente Geldrop-Mierlo
Postbus 10101
5660GA
T: 14 040
E: gemeente@geldrop-mierlo.nl

22 april: BFF-toernooi voor meiden van 10-14 jaar

Publicatie 7 april 2017 Zoveel mogelijk meisjes laten bewegen. Dat is het belangrijkste doel van Best Football Friends (BFF), een project in opdracht van de provincie Noord-Brabant. In...

Zoekresultaten

Wordt geladen...

22 april: BFF-toernooi voor meiden van 10-14 jaar

Publicatie 7 april 2017

Zoveel mogelijk meisjes laten bewegen. Dat is het belangrijkste doel van Best Football Friends (BFF), een project in opdracht van de provincie Noord-Brabant. In aanloop naar het EK vrouwenvoetbal dat in juli in Nederland wordt gehouden, doen 30 Brabantse gemeenten mee aan het project.

BFF toernooi

De gemeente organiseert, samen met voetbalvereniging V.V. Geldrop een BFF-Toernooi. Het toernooi is voor meisjes van 10-14 jaar. Het doel is: lekker voetballen en plezier maken. Het wordt gehouden op zaterdag 22 april van 13.00-16.00 uur op Sportpark De Kievit aan de Linze in Geldrop. De beste teams van alle deelnemende Brabantse gemeenten stromen door naar regiofinales en uiteindelijk zelfs naar de provinciale finale vlak voor het EK. Meisjes kunnen zich tot en met vrijdag 21 april inschrijven via www.bfftoernooien.nl. Natuurlijk kunnen er ook vriendinnen worden uitgenodigd om mee te voetballen.

EK biedt kansen

Van 16 juli tot en met 6 augustus spelen 16 landenteams het EK in stadions in onder meer Tilburg en Breda. Het EK biedt een geweldige kans om zoveel mogelijk meisjes te laten bewegen en betere randvoorwaarden te creëren voor meisjes- en vrouwenvoetbal bij (sterke) verenigingen. Alle meiden moeten op den duur op hun eigen niveau kunnen voetballen, waardoor ze langer lid blijven bij de clubs. Daarom heeft de provincie Noord-Brabant het initiatief genomen voor de Best Football Friends-toernooien in Brabant. De organisatie is in handen van Sportservice Noord-Brabant.