Gemeente Geldrop-Mierlo
Postbus 10101
5660GA
T: 14 040
E: gemeente@geldrop-mierlo.nl

Informatie over de eikenprocessierups

Publicatie 19 april 2017 Het seizoen van de eikenprocessierups komt er weer aan. Op eikenbomen kunt u in de maanden mei, juni en juli behaarde rupsen zien, waarschijnlijk dit jaar ook...

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Informatie over de eikenprocessierups

Publicatie 19 april 2017

Het seizoen van de eikenprocessierups komt er weer aan. Op eikenbomen kunt u in de maanden mei, juni en juli behaarde rupsen zien, waarschijnlijk dit jaar ook al in april. 

Biologische bestrijdingsmethode

Net als vorig jaar gebruikt de gemeente het biologische bestrijdingsmiddel Xentari. Dit middel is niet schadelijk voor mens en milieu. Ook de natuurlijke vijanden van de rups, zoals sluipwespen en -vliegen, bijen en mijten, worden niet door het middel aangetast. Bij de bestrijding wordt rekening gehouden met de aanwezigheid van beschermde vlindersoorten. Kijk voor meer informatie op de website van de vlinderstichting

Overzicht bestrijding

De bestrijding gebeurt door een gespecialiseerd bedrijf. De uitvoering start tussen week 19 (8 mei) en 23 (9 juni). Alleen bomen waar veel of vaak mensen komen worden behandeld. Hier volgt een overzicht: Adelaartlaan, Eikenlaantje, Grote Bos, Geldropseweg/Mierloseweg tussen de Rederijklaan en de Dwarsstraat, Spoelstraat, Oranjeveld, Gijzenrooi, Goorsedijk, Eikendreef, Bekelaar, vlakbij de Loeswijkschool, vlakbij de Boogerdschool, Broekstraat, Stepekolk, Burgemeester Termeerstraat, Bennendonk, Sanghorst, Patrijslaan, Luchen.

Wat moet u doen bij (over)last?

Als u plotseling last krijgt van jeuk, huiduitslag en/of irritaties aan de ogen en de luchtwegen bent u misschien in aanraking gekomen met brandharen van de eikenprocessierups. Neem dan contact op met de huisarts en bij acute gevallen met de eerste hulp. Op de website van de GGD vindt u meer informatie over de eikenprocessierups.