Gemeente Geldrop-Mierlo
Postbus 10101
5660GA
T: 14 040
E: gemeente@geldrop-mierlo.nl

Samen sterk tegen woninginbraken

Publicatie 11 juli 2018 De zomerperiode is begonnen. Voor veel mensen een fijne tijd waarin ze een vakantie of dagjes uit gepland hebben. Maar ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan....

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Samen sterk tegen woninginbraken

Publicatie 11 juli 2018

De zomerperiode is begonnen. Voor veel mensen een fijne tijd waarin ze een vakantie of dagjes uit gepland hebben. Maar ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan. Helaas gaan zij niet op vakantie, zo blijkt ieder jaar maar weer. De gemeente wil inwoners er extra alert op maken uw woning veilig achter te laten, in de hoop een woninginbraak te voorkomen. De tips op de boarding pass kunnen u hierbij helpen. Zo kunt u met een gerust gevoel op vakantie.  

Boarding Pass

De Boarding Pass, ook wel instapkaart genoemd, is een handige checklist die u kunt gebruiken voordat u op vakantie gaat. 

Boarding Pass vakantie

De boarding pass is ook verkrijgbaar op het gemeentehuis (Dwarsstraat 70, Geldrop).

Tips

Verklein de kans op een inbraak in uw woning of wijk met deze tips:

Licht de buren in

Uw buren kunnen een oogje in het zeil houden als u weg bent, om de woning een bewoonde indruk te geven (post weghalen, planten water geven, gordijnen open en dicht doen). 

Sluit ramen en deuren af

Leg geen kostbare spullen in het zicht en sluit deuren en ramen waar geen zicht op heeft. Ook als u maar heel even naar de buren gaat of een boodschap gaat doen.

Vermeld niet op social media dat u weg bent

Ook inbrekers zitten op Facebook, Twitter, Instagram of andere social media kanalen. Ben u hiervan bewust.

Verwijder klimmateriaal

Laat geen ladders, kliko's en andere grote voorwerpen buiten liggen. Dit kan inbrekers helpen om uw woning binnen te komen.

Bel 112 bij verdachte situaties

Blijft u thuis? Blijf dan ook alert. Ziet u iets ongewoons? Noteer details (uiterlijk, kleding, kenteken van een auto) en bel de politie (0900 8844). Bij spoed of heterdaad belt u 112. 

Richt een BuurtWhatsApp-groep op

Samen met uw buren kunt u via een BuurtWhatsApp-groep een groot gedeelte van de wijk in de gaten houden en elkaar gemakkelijk waarschuwen. Kijk op de site van WABP voor meer informatie.

Meer informatie

Heeft u vragen over inbraakpreventie? Neem dan contact op met de medewerker openbare orde en veiligheid, via telefoonnummer 040 289 38 93 of 14 040. Wij wensen u een fijne en ontspannen vakantie toe!