Gemeente Geldrop-Mierlo
Postbus 10101
5660GA
T: 14 040
E: gemeente@geldrop-mierlo.nl

RSS

Wat is RSS? Met RSS hoeft u niet steeds dezelfde websites te bezoeken om te zien of er iets nieuws is gepubliceerd. Met een RSS-feed wordt u automatisch geïnformeerd wanneer er iets nieuws op een...

Zoekresultaten

Wordt geladen...

RSS

Wat is RSS?

Met RSS hoeft u niet steeds dezelfde websites te bezoeken om te zien of er iets nieuws is gepubliceerd. Met een RSS-feed wordt u automatisch geïnformeerd wanneer er iets nieuws op een website is geplaatst. U herkent RSS aan het icoontje dat u onder aan deze pagina ziet, of in het bovenbalkje op onze homepage.

Welke informatie ontvang ik via RSS?

Met de RSS-feeds van bijvoorbeeld Rijksoverheid wordt u automatisch op de hoogte gebracht zodra er een nieuw kamerstuk, nieuwsbericht, toespraak of weblogbericht op www.rijksoverheid.nl verschijnt.
De RSS-feeds van onze gemeentelijke site houden u op de hoogte van alle nieuws-en persberichten van de gemeente Geldrop-Mierlo.

Hoe lees ik een RSS-feed?

Om een RSS-feed te kunnen lezen heeft u een zogenaamde RSS-reader nodig. Dat is een computerprogramma dat RSS-feeds automatisch voor u ophaalt en ze bundelt in één overzicht. Op internet zijn diverse gratis RSS-readers beschikbaar. Feedreader is een veelgebruikte gratis RSS-reader. Maakt u gebruik van Firefox of Safari? Dan hoeft u geen RSS-reader te installeren. Deze programma’s hebben al een RSS-reader ingebouwd.

Hoe abonneer ik me op een RSS-feed?

Wanneer u uw RSS-reader heeft geïnstalleerd, kunt u naar keuze RSS-feeds toevoegen. Zo voegt u een RSS-feed to met Feedreader:

Meer weten over RSS?

Meer informatie over RSS vindt u op rss.startpagina.nl. Hier vindt u ook links naar alternatieve RSS-readers.