Zonnepanelen via de gemeente

Wilt u zelf duurzame energie op gaan wekken dan kan dit via het zonnepanelenproject van de Groene Zone. Geldrop-Mierlo is één van de 12 gemeenten die meedoen met dit project, waarmee inwoners snel en gemakkelijk zonnepanelen kunnen laten plaatsen zonder eigen investering.

 

Hoe werkt de Groene Zone?

De deelnemende gemeenten kopen gezamenlijk zonnepanelen in. De gemeenten schieten de bedragen voor levering en plaatsing voor. Dit betekent dat u geen aanbetaling hoeft te doen voor de zonnepanelen. In maximaal 15 jaar, tegen 1,35% rente, lost u de lening maandelijks bij de gemeente af. U krijgt 15 jaar lang volledige garantie op de zonnepaneleninstallatie en de energieopbrengst. De levensduur van de zonnepanelen is minstens 25 jaar en na plaatsing wekt u meteen zonne-energie op. Al vanaf de eerste maand heeft u financieel voordeel: de aflossing van de lening is namelijk lager dan uw huidige elektriciteitsrekening.

 

Meer informatie of wilt u zich aanmelden? Kijk op www.degroenezone.nl.

Informatieavonden zonnepanelenproject De Groene Zone gaan online door

De komende tijd kunnen er helaas geen informatiebijeenkomsten plaatsvinden over het gemeentelijke zonnepanelenproject De Groene Zone. Om inwoners toch van informatie te voorzien, is de presentatie digitaal opgenomen. Tevens is het mogelijk om vragen te stellen tijdens online vragenuurtjes.

Digitale presentatie

Je kunt de video bekijken op het YouTubekanaal van De Groene Zone of op de website www.degroenezone.nl/#vragenuurtjes. Hier wordt o.a. uitgelegd hoe zonnepanelen werken, wat de voordelen zijn van De Groene Zone en hoe het proces van aanmelding tot installatie eruit ziet.

Toch nog vragen?

Meld je dan aan voor één van de online vragenuurtjes. Tijdens een videogesprek helpen de adviseurs van De Groene Zone je graag verder. Aanmelden kan op www.degroenezone.nl/#vragenuurtjes. Of neem telefonisch contact op via 085 782 00 59.