Samen duurzaam logo

Vorige week heeft het IVN voor de 22e keer Duurzame Dinsdag gehouden. Jaarlijks krijgen duurzame ideeën en initiatieven op de eerste dinsdag in september een podium in politiek Den Haag. Het kabinet neemt dan de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst. Hierin zitten honderden ideeën en initiatieven op het gebied van onder andere klimaat, energie en groen uit alle hoeken van onze samenleving. De meest duurzame en onderscheidende maken kans op prijzen en de mogelijkheid om een extra impuls te krijgen. Dit jaar kreeg bewindsvrouw Stientje van Veldhoven 454 ideeën aangeboden, waarvan er 6 een prijs hebben gekregen.

Ook was er een gesprek met verschillende kamerleden. Gespreksonderwerpen waren onder meer een sterkere overheid, eerlijke prijzen en belasting op vervuiling, naast andere duurzame zaken. De Duurzame Troonrede is gehouden door hoogleraar duurzaam ondernemen, Jan Jonkers. Volgens hem heeft Covid-19 aangetoond dat we in staat zijn om ons in korte tijd te richten op rampenbestrijding, maar ook dat we kwetsbaar en afhankelijk zijn. Het is nu het moment om niet zomaar terug te keren naar ‘vroeger’, maar om te kiezen voor een mooie, gezonde en houdbare samenleving.  Duurzaamheid gaat niet over minder, maar over meer: meer comfort, gezondheid, schone lucht, creativiteit, vakmanschap, kwaliteit en gelijkheid.

Meer weten over Duurzame Dinsdag?

Wilt u meer weten over wat er is besproken tijdens Duurzame Dinsdag? Kijk voor meer informatie op www.duurzamedinsdag.nl.