Het EnergieHuis Slim Wonen is een serviceloket voor en door bewoners. De energiecoaches van het Energiehuis helpen met slim energie besparen en gratis voorlichting. Bewoners kunnen op de website deskundige en onafhankelijke informatie krijgen om hun woning te verduurzamen. Het EnergieHuis Slim Wonen is een samenwerking van 8 gemeenten: Asten, Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel. Helmond, Laarbeek, Nuenen en Someren. Het initiatief is een voortzetting van de Stichting Energiehuis Helmond en het Energieloket Zuidoost Brabant.

Inloopspreekuur

De energiecoaches van het inloopspreekuur staan voor u klaar:

 • Mierlo: Iedere 1ste en 3de zaterdag van de maand van 11.00u tot 13.00u in D’n Intheek
 • Geldrop: Iedere 2de en 4de zaterdag van de maand van 11.00u tot 13.00u in de bibliotheek

Voor uitgebreidere gesprekken met de energiecoaches mailt u naar geldrop-mierlo@energiehuisslimwonen.nl

De energiecoach kan ook bij u thuis komen. Daar betaalt u €10 euro voor. Meldt u hiervoor aan via www.energiehuisslimwonen.nl(externe link)

Slimme bewonerswebsite

Met de website EnergieHuisSlimWonen.nl(externe link)  kunnen bewoners makkelijk zelf een start maken met diverse ‘zelftests’. Denk bijvoorbeeld aan een gratis quickscan die je woning een score toekent op bespaarmaatregelen. En met ‘jouw routeplanner(externe link)' kun je slim verder met directe bespaarmaatregelen. Ook lees je hier meer over het opwekken van duurzame energie en de subsidiemogelijkheden.

Op de website kun je ook ontdekken welke lokale bewonersinitiatieven helpen met energie besparen of zelf opwekken. Ook lokale collectieve inkoopacties en activiteiten van lokale energiecoöperaties vind je hier. Kijk dan bij 'jouw gemeente’ of ‘in mijn buurt’.

Gratis voorlichting en webinars

Het EnergieHuis Slim Wonen organiseert gratis webinars over isoleren, zonnepanelen, warmtepompen en workshops over het uitvoeren van de quickscan van je woning. Ook kun je een korte cursus volgen om zelf bespaar- of energiecoach te worden. Bewoners kunnen een afspraak maken met een energiecoach voor gratis persoonlijke voorlichting over bespaarmogelijkheden of opwekken van duurzame energie.
Het Energiehuis is ook telefonisch en per e-mail bereikbaar voor korte vragen van bewoners en huiseigenaren. Kijk op de website(externe link) bij ‘contact' voor de (telefonische) openingstijden of vul het contactformulier in.

Showroom- en bezoekerscentra

Naast de praktische website kunnen bewoners het uitgebreide showroom-informatiecentrum van het EnergieHuis in Helmond (Torenstraat 3-5) bezoeken. Hier kunt u alle duurzame bespaarmaatregelen bekijken en nieuwe ontwikkelingen zien en ervaren. Er zijn deskundige voorlichters aanwezig die uw vragen kunnen beantwoorden. Daarnaast zijn er 2 bezoekerscentra waar u allerlei bespaarmaatregelen kunt bekijken:

 • Demonstratiewoning in Someren (Waterlaat 35)
  Een nieuwe zeer duurzame woning die is gebouwd volgens de principes van cradle to cradle. Dit betekent dat de gebruikte grondstoffen volledig hergebruikt kunnen worden zonder hun waarde te verliezen.
  Let op: vanwege corona is de demonstratiewoning momenteel gesloten.
   
 • Energyport Peelland in Deurne (Haageind 31)
  Hier staan voorbeelden van zaken als spouwisolatie en een warmtepomp. Ook vindt u er allerlei brochures over energiebesparing.
  Iedere zaterdag geopend 9:30 tot 11:30 uur.

Nieuws over het Energiehuis Slim Wonen

Overig nieuws