Ook in tijden van corona blijft aandacht voor verkeersveiligheid onder de kwetsbare verkeersdeelnemers (kinderen en ouderen) belangrijk. In de jaarlijkse verkeersacties en trainingen vereist dat dit jaar echter wat improvisatie. Gelukkig zijn de afgelopen periode door Veilig Verkeer Nederland met behulp van enkele vrijwilligers toch weer verschillende acties uitgevoerd.

Fietskeuringen

De afgelopen weken werden door een team van vrijwilligers de fietsen van de leerlingen van de groepen 7 en/of 8 van alle basisscholen in de gemeente gecontroleerd. De controles vonden coronaproof buiten plaats op 1,5 meter afstand. Hierbij zijn alle fietsen gecontroleerd op gebreken. Onder andere de verlichting, reflectie en remmen zijn nagekeken. 
Van de 534 fietsen die in totaal gekeurd zijn, zijn er 126 afgekeurd op gebreken. Opvallend was de reflectie op de wielen die niet in orde was en de niet werkende verlichting. Om in de week van 17 mei aan de praktijk verkeersexamens deel te kunnen nemen, moeten de kinderen een goedgekeurde fiets hebben. 

Verkeersexamens

De komende periode vinden er voor de leerlingen van de groepen 7 en/of 8 van de basisscholen weer de verkeersexamens plaats. Op 17 mei fietsen de leerlingen in Mierlo hun rondje voor het examen en op 18, 19 en 20 mei zijn de leerlingen in Geldrop aan de beurt. Tijdens het fietsen wordt er door controleposten op gelet of de kinderen zich goed aan de verkeersregels houden. Wanneer de leerlingen de route naar behoren hebben afgelegd ontvangen zij hiervoor een verkeersdiploma en weten zij hoe zij zich op een veilige manier in het verkeer moeten begeven.

Scootmobieltrainingen

Eind april hebben op twee verschillende momenten weer de scootmobieltrainingen plaatsgevonden. Deze zijn dit jaar in samenwerking met Ergotherapie en Veilig Verkeer Nederland uitgevoerd. De theorielessen werden door VVN verzorgd en de praktijkritten door instructeurs van Ergotherapie. De trainingen werden door 10 deelnemers gevolgd en zij kunnen zich weer veiliger op hun scootmobiel in het verkeer begeven. 

Samen maken we Geldrop-Mierlo een stukje verkeersveiliger. Vrijwilligers bedankt!

Mevrouw doet een oefening met scootmobiel