Op 23 januari heeft wethouder Mathil Sanders samen met vertegenwoordigers van 16 JOGG-gemeenten, de provincie Utrecht én VNG, afspraken gemaakt om werknemers te stimuleren te kiezen voor gezond eten en drinken. Om dit te benadrukken hebben zij de ambitie ‘Gezonder voedingsaanbod in gemeentehuizen en provinciehuizen 2021-2025’ ondertekend.

Gezonder aanbod in gemeentehuis

De ondertekenaars gaan nu in gesprek met hun bedrijfscateraar om het aanbod in hun gebouwen gezonder te maken, zodat dit voldoet aan de Richtlijn Eetomgevingen en de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Deze ambitie sluit ook aan bij het Lokaal Preventieakkoord Fit&Pit Geldrop-Mierlo (www.fitenpitgeldropmierlo.nl(externe link)).

Mathil Sanders: “Een gezonde leefstijl is niet alleen belangrijk voor onze inwoners, maar ook voor onze medewerkers. In onze bedrijfskantine bieden we elke dag gratis vers fruit aan en stimuleren we onze medewerkers om genoeg water te drinken en een wandeling te maken. Daar hebben ze zowel privé als op de werkvloer profijt van.”

Nationaal Preventieakkoord

In het Nationaal Preventieakkoord is opgenomen, dat de VNG gemeenten stimuleert om het voedingsaanbod in gemeentehuizen gezond(er) te krijgen. Met dit initiatief dragen JOGG, het Voedingscentrum en VNG bij aan het realiseren van deze ambitie.