De gemeente Geldrop-Mierlo lanceert op 1 maart de spiksplinternieuwe website www.geldropmierloduurzaam.nl, bomvol met praktische tips. Onduidelijkheden over verduurzaming worden weggenomen en mensen worden geïnformeerd over de financiële en technische mogelijkheden.

Het onlangs door de gemeenteraad vastgestelde Programma Duurzaamheid staat bomvol met ambities en plannen voor de komende jaren. Op veel vlakken gaat de gemeente de handen uit de mouwen steken, maar ook  inwoners worden verleid om zelf aan de slag te gaan met het nemen van duurzame maatregelen. Immers, veel maatregelen zijn niet alleen goed voor het klimaat maar ook voor inwoners zelf. Want wie wil nou geen lagere energierekening of een gezondere, groene leefomgeving?

Informeren, motiveren en inspireren

De website staat vol met informatie en praktische tips over verduurzaming. In duidelijke taal wordt uitgelegd wat de mogelijkheden zijn voor mensen die hun huis willen isoleren, waarom het belangrijk is dat inwoners ook meedenken over voldoende afwatering bij hevige regenval en waar mensen terecht kunnen die moeite hebben met het betalen van de energierekening. Ook staat er een handige lijst op met alle subsidies en leningen die inwoners kunnen aanvragen als ze zelf aan de slag willen.

Het is ook de bedoeling dat mensen gemotiveerd zijn na een blik op de website. Door te laten zien hoe inwoners van Geldrop-Mierlo al volop aan de slag zijn met slimme energiebesparende projecten, met het vergroenen van hun omgeving en met het slim scheiden van afval, inspireren we elkaar ook om aan slag te gaan. De gemeente wil mensen ook motiveren door te blijven vertellen waarom verduurzaming aantrekkelijk is voor alle inwoners en dat vele kleine stappen samen ook veel impact kunnen hebben.

Dashboard

Met hulp van de website worden geïnteresseerde inwoners ook beter op de hoogte gehouden van alle duurzame projecten in onze gemeente. Mensen zijn zo op tijd op de hoogte interessante financiële regelingen, motiverende informatiebijeenkomsten en mogelijkheden tot meedenken over ontwikkelingen in de gemeente. Later dit jaar zal ook een dashboard volgen waarop mensen kunnen zien wat we met elkaar al bereikt hebben. Zo wordt verduurzaming iets van ons allemaal en zijn we samen duurzaam.