De gemeente organiseert samen met 'Winst uit je woning' een grootschalige inkoopactie voor het verduurzamen van koopwoningen. Hierdoor kunnen huiseigenaren hun energierekening verlagen en hun wooncomfort verhogen.

Wat houdt de inkoopactie in?

Tijdens de actie koopt een zeer grote groep huiseigenaren onder andere spouwmuurisolatie, vloerisolatie, HR++-glas, hybride warmtepompen en zonnepanelen gezamenlijk in. Door deze gezamenlijke inkoop, kunnen de prijzen laag gehouden worden. Ook geldt er een laag btw-tarief op de arbeidskosten bij het aanbrengen van de isolatiemaatregelen bij u thuis. Dat is mooi meegenomen. Maar de inkoopactie om uw huis te verduurzamen biedt nog meer voordelen:

  • U krijgt onafhankelijk advies.
  • De bedrijven voldoen aan strenge voorwaarden als het gaat om kwaliteit, service en garantie.
  • Er zijn subsidies mogelijk op isolatiemaatregelen en hybride warmtepompen.
  • Na aanschaf van zonnepanelen ontvangt u 21 procent btw terug van de Belastingdienst. De partij die de zonnepanelen legt regelt dit voor u.

De komende weken ontvangen alle huiseigenaren in Geldrop-Mierlo een brief over de inkoopactie. Hierin staat aangegeven hoe zij mee kunnen doen. Als u nu al geïnteresseerd bent kunt u kijken op www.winstuitjewoning.nl.

Veilig geadviseerd en uitgevoerd

Voor het opstellen van de offertes voor spouwmuur- en vloerisolatie is een onafhankelijk advies aan huis nodig. Deze huisbezoeken worden uitgevoerd volgens de richtlijnen van het RIVM. De adviseur werkt vooral buiten (voor de spouwmuur) en/of in de kruipruimte (voor de vloer). Overleg met u gebeurt buiten de woning en op gepaste afstand. Het adviesbezoek duurt gemiddeld 20 minuten.

Isolatie- en installatiebedrijven kunnen de komende periode ook veilig doorwerken. Voor het installeren van een hybride warmtepomp moet de uitvoerder wel in uw woning zijn. Zij houden zich altijd aan de corona-maatregelen. Het plaatsen van zonnepanelen en spouwmuurisolatie gebeurt vanaf de buitenkant van de woning. Vloerisolatie wordt vanuit de kruipruimte aangebracht.

Waardebonnenactie groot succes

Op www.winstuitjewoning.nl vindt u ook meer informatie over de waardebonactie die de gemeente eind vorige maand gestart is met Winst uit je woning. Alle particuliere woningeigenaren in de gemeente ontvingen toen een brief met een unieke code waarmee zij tot € 70,00 gratis energiebesparende producten kunnen aanschaffen.

Deze actie is een groot succes. Tot nu toe hebben al 1.900 woningeigenaren een waardebon ingediend en is voor een bedrag van meer dan € 125.000 energiebesparende producten aangeschaft. Wees er dus snel bij als u gebruik wilt maken van deze actie, want al voor bijna de helft van het budget zijn aanvragen binnengekomen.

Vrouw voor huis met rieten dak