De gemeente Geldrop-Mierlo helpt u graag uw energierekening te verlagen. Vanaf 4 oktober ontvangen huurders die nog geen gebruik maakten van een waardebon van €70,- een herhaalbrief in de brievenbus. Hiermee kunnen zij kleine energiebesparende producten uitzoeken. Gratis! Particuliere huiseigenaren hebben eerder al mee kunnen doen aan deze actie. 

Het budget voor de waardebonnen wordt uitgekeerd door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) vanuit de landelijke Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW). De gemeente kan met dit budget bewoners ondersteunen bij het reduceren van hun energiegebruik. Zo bespaart de gemeente energie en krijgen inwoners een lagere energierekening.

Gratis energiebesparende producten ter waarde van € 70,-

U kunt de waardebon gebruiken voor de aanschaf van bijvoorbeeld radiatorfolie, waterbesparende douchekoppen of ledlampen. De volledige lijst met producten waarvoor u de waardebon kunt gebruiken vindt u hier(externe link). Met deze producten verlaagt u direct uw energierekening en verhoogt u het comfort in huis.

Waardebon verzilveren

Huurders krijgen vanaf 4 oktober een herhaalbrief met daarin een waardebon van €70.- voor energiebesparende producten. Ze kunnen de producten aanschaffen via een (online) winkel, zoals de lokale bouwmarkt of ze kunnen de waardebon direct verzilveren via www.winstuitjewoning.nl/geldrop-mierlo(externe link). U kunt uw waardebon éénmalig verzilveren. Als je niet het hele bedrag in één keer gebruikt, dan vervalt het restbedrag.

Verzilveren via de lokale bouwmarkt

Bewoners die graag meer willen weten over de mogelijkheden of advies willen over aan te schaffen producten, kunnen bij lokale bouwmarkten terecht. De medewerkers van de bouwmarkten zijn op de hoogte van de actie en adviseren over de producten die bewoners kunnen toepassen. Na de aanschaf kunnen bewoners de waardebon samen met de aankoopbon verzilveren via deze website(externe link).

Direct online verzilveren

Via deze website(externe link) kunnen bewoners kiezen voor handige energiebespaarboxen of losse producten aanschaffen en afrekenen met de waardebon. De producten worden gratis thuisgestuurd.

Waardebon verloren

U kunt hier uw waardebon hier(externe link) opnieuw aanvragen. 

Wacht niet te lang want als het budget op is, is de waardebon niet meer geldig.