Als gemeente wil Geldrop-Mierlo woningeigenaren helpen met het besparen van energie door het verduurzamen van hun woning. De gemeente stelt hiervoor 300 gratis verduurzamingsadviezen beschikbaar. Hierin krijgt u als inwoner advies over maatregelen als isolatie, zonnepanelen en een (hybride) warmtepomp. Met zo'n advies in de hand kunnen deelnemers direct en goed geïnformeerd aan de slag.

Meld u hier aan voor het gratis verduurzamingsadvies.

Woningopname, adviesgesprek en een energierapport

Het advies bestaat uit een woningopname, een adviesgesprek en een energierapport. Tijdens een woningbezoek kijkt een adviseur naar het energieverlies van de woning en brengt hij kansrijke besparingsmaatregelen in kaart. De adviseur bespreekt tijdens een keukentafelgesprek de persoonlijke omstandigheden en wensen. Op basis van de opname en gesprek geeft de adviseur aan welke maatregelen geschikt zijn voor de woning en in welke volgorde deze het best kunnen worden uitgevoerd.

De actie wordt uitgevoerd door Susteen. Susteen is een adviesbureau dat gespecialiseerd is in woningverduurzaming. Zij adviseerden in de afgelopen 12 jaar meer dan 10.000 bewoners in verschillende gemeenten.

Een waardevolle routekaart

Het rapport dat deelnemers na afloop ontvangen, is voor hen een handige routekaart die de nodige houvast biedt bij de keuzes die spelen bij verduurzaming. Welke maatregelen zijn geschikt voor mijn huis? Wat is de beste volgorde van uitvoering en wat levert het me eigenlijk op? Dat zijn belangrijke vragen die uitvoering van verduurzaming vaak in de weg zitten. Door deze scan aan te bieden, hoopt de gemeente zoveel mogelijk eigenaren enthousiast te maken voor verduurzamen.

Energiehuis Slim Wonen

De adviezen van Susteen worden in overleg met het Energiehuis Slim Wonen aangeboden. Dit betekent dat u de vervolgstappen uit dit advies ook met de vrijwilligers van het Energiehuis Slim Wonen kunt bespreken. Zij kunnen samen met u kijken hoe u het advies in de praktijk kan brengen. Op onze pagina over het Energiehuis Slim Wonen kunt u lezen hoe en wanneer u met hen in contact kunt komen.

Forse besparing mogelijk

In veel woningen valt flink te besparen op energiekosten. Zeker met de sterk oplopende energieprijzen van de afgelopen tijd, is het meer dan ooit de moeite waard om te kijken naar besparingsmogelijkheden. De meeste maatregelen verdienen zich al binnen 6 jaar terug. Voor veel maatregelen zijn er bovendien momenteel forse landelijke subsidies beschikbaar. Ook deze worden in het rapport meegenomen.

Aanmelden

Bent u woningeigenaar en wilt u serieus aan de slag met verduurzamen? Meld u zich dan aan via deze pagina op onze website.
Na aanmelding neemt Susteen contact op voor het plannen van een huisbezoek. Een huisbezoek duurt ongeveer een uur. Na maximaal 5 werkdagen na het huisbezoek ontvangt u het rapport. Bij deze actie geldt: op = op.