Thema ‘Echte vriendschap’ inspireert filmstudenten SintLucas en hun jonge publiek.

Kinderen uit de groepen 7 en 8 van diverse basisscholen in Geldrop-Mierlo krijgen vandaag in de klas hun persoonlijke uitnodiging voor het allereerste True Friend Film Festival. Centrum Hofdael rolt later deze maand (woensdagmiddag 29 september) namelijk de rode loper voor ze uit.

Het filmfestival is de nieuwste uitdaging in de reeks Challenges van het initiatief True Friend.  Daarbij ontdekken de kinderen het hele schooljaar door hoeveel ‘jouw stukje Nederland en jij elkaar te bieden hebben’. True Friend, een initiatief van diverse lokale partijen in Geldrop-Mierlo, is de organisator van het festival.

Zes korte films over vriendschap

Alles draait bij True Friend om het thema ‘echte vriendschap’. Een thema dat kinderen erg bezighoudt en tegelijkertijd symbool staat voor de gezamenlijke kracht van een gezonde, open samenleving. En ook nu weer is dat de inspiratiebron, voor een zestal korte films. De ingezonden films zijn bedacht en gemaakt door filmstudenten uit het 3e jaar van SintLucas (‘vakschool voor creatief talent’, met vestigingen in Eindhoven en Boxtel).  En net als in Cannes of Hollywood is er ook hier een deskundige jury: alle kinderen die als True Friends die middag in de zaal zitten.

True Friend Film Award

Het Filmfestival biedt de kinderen in het publiek de kans om het getoonde eerst uitgebreid met elkaar in groepjes te bespreken, voordat ze hun ‘favo film’ kiezen. Daarbij kunnen ze ook nog kritische vragen stellen aan de aanwezige filmmakers. Pas daarna volgt het onverbiddelijke oordeel van de jonge publieksjury en krijgt het winnende filmteam de True Friend Film Award voor een jaar mee naar huis. Wethouder Rob van Otterdijk (onder andere Onderwijs, Cultuur) helpt de kinderen die middag een handje bij de uitreiking.

Gratis voor leerlingen groepen 7 en 8

Het True Film Festival is gratis voor alle leerlingen uit de groepen 7 en 8  in Geldrop-Mierlo. Vanaf vandaag kunnen zij zich aanmelden kan via www.true-friend.nl en de gelijknamige app.