Heeft u een uitnodiging gehad voor een coronavaccinatie? Hier staat in waar u de inenting kunt krijgen. Heeft u geen eigen vervoer en kunt u niet met het openbaar vervoer naar de priklocatie? Vraag dan hulp aan iemand die u kent. Lukt dit niet? Maak dan gebruik van ANWB AutoMaatje, Burenhulp Vervoer of van de Taxbus die we in Geldrop-Mierlo hebben. In dit artikel leest u hier meer over.

Taxbus

Heeft u een Wmo-pas voor Taxbus ? Dan kunt u gewoon Taxbus gebruiken voor de ritten van en naar de vaccinatielocaties. De ritten worden geboekt als “prikvervoer”, u betaalt hier geen eigen bijdrage voor. U mag de ritten alleen boeken vanaf uw huisadres naar een vaccinatielocatie en terug. Voor de ritten geldt een aankomstgarantie (10 minuten voor priktijd), retourritten worden geboekt tot 30 minuten na de priktijd.

Als Wmo-klant mag u één begeleider meennemen. Deze betaalt ook geen eigen bijdrage. Neemt u meerdere begeleiders mee, dan gelden vanaf de tweede begeleider de normale regels voor de eigen bijdrage.

Geen Taxbus-pas

De priklocaties zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer. Kijkt u voor reisadvies op www.9292.nl. Kunt u niet reizen met het openbaar vervoer en zijn er ook geen kinderen/buren/vrienden om met u mee te gaan? Dan verwijzen we u naar ANBW AutoMaatje of Burenhulp Vervoer. Bel ANWB AutoMaatje tussen 9.00-12.00 uur via (040) 782 08 67. Burenhulp Vervoer is te bereiken via  meneer Van Bussel: 06 462 204 81.

Heeft u een afspraak gemaakt bij de GGD voor een vaccinatie, maar kunt u echt geen ander vervoer regelen? Belt u dan naar het landelijk telefoonnummer 0800-1351.