Bekijk uw woning eens door inbrekersbril en stel uzelf de vraag wat u kunt doen om woninginbrekers te slim af te zijn. Houd rekening met de volgende drie aspecten en tref waar nodig maatregelen aan uw woning. Zo zorgt u ervoor dat uw woning niet op het to-do lijstje van een woninginbreker komt te staan!

Met welke drie aspecten houdt een inbreker rekening?

  • Toegankelijkheid
    Een woninginbreker kijkt in eerste instantie naar de toegankelijkheid van een woning. Woningen met kwalitatief goed hang- en sluitwerk zijn voor woninginbrekers niet aantrekkelijk. Zij kiezen eerder voor een niet goed afgesloten woning of voor een woning waarvan het hang- en sluitwerk makkelijk is te doorbreken.
  • Buit
    Een woninginbraak moet natuurlijk ook een bepaalde buit opleveren. Woninginbrekers hebben vaak oog voor geld of waardevolle spullen. U kunt hierbij denken aan sieraden, draagbare elektronica of autosleutels. Het zijn vaak spullen die voor u een hoge emotionele waarde hebben. Het wordt woninginbrekers soms makkelijk gemaakt doordat dergelijke spullen in het zicht liggen. Dit bevestigt dat er iets in een woning te halen valt.
  • Pakkans
    Tenslotte houdt een woninginbreker rekening met de pakkans. Onzichtbaarheid is voor hen een belangrijk aspect. Een woninginbreker staat niet graag in het licht en wil niet gestoord worden door blaffende honden of alarmsystemen. Bovendien observeert een woninginbreker of niemand in de woning aanwezig is zodat de inbreker ongestoord te werk kan gaan.