Wij zijn op zoek naar inwoners die hun huis klaar willen hebben voor de toekomst en een lagere energierekening willen hebben.  En die zich daar, samen met een groepje buurtgenoten, voor willen inzetten om dit ook voor elkaar te krijgen. Iets voor u? Op dinsdag 6 en donderdag 8 oktober zijn er informatiebijeenkomsten. U hoort dan welke energiebesparende maatregelen voor uw buurt interessant zijn, wat ze opleveren en hoe u samen met buren een deal regelt. De gemeente organiseert de informatiebijeenkomsten samen met Stichting Buurkracht.

Voor jezelf én je buren

Steeds vaker besluiten mensen zelf de handschoen op te pakken en in actie te komen voor hun buurt. Bijvoorbeeld op het gebied van verduurzamen. Met elkaar aan de slag gaan is niet alleen nuttig en handig, het brengt buurtbewoners ook dichter bij elkaar. De buurtteams die ontstaan uit de informatiebijeenkomsten krijgen ondersteuning vanuit Buurkracht. Denk hierbij aan een eigen buurtbegeleider die helpt met het maken van een buurtplan, het aanvragen van de offertes en de buurkracht-app. Ook ontvangen teams materialen om medeburen enthousiast te maken om mee te doen. Met als doel: van idee tot realisatie binnen 10 weken.

Samen Geldrop-Mierlo verduurzamen

Het milieu- en duurzaamheidsbeleid van Geldrop-Mierlo gaat verder dan de landelijke doelen. De gemeente wil graag in 2040 energieneutraal zijn. Inwoners worden hierbij nauw betrokken en ook om een actieve rol gevraagd. Zo hebben wij allerlei initiatieven om verduurzamen makkelijker en toegankelijker voor bewoners te maken. De samenwerking met Stichting Buurkracht is hier en voorbeeld van.

Verplicht aanmelden

De informatiebijeenkomsten in Geldrop-Mierlo zijn op:

  • Geldrop: dinsdag 6 oktober, 19:30 uur, centrum Hofdael, Molenstraat 23.
  • Mierlo: donderdag 8 oktober, 19:30 uur, MFA ’t Patronaat, Heer van Scherpenzeelweg 14-16.

Vanwege de coronamaatregelen is aanmelden verplicht. Geïnteresseerden melden zich aan via buurkracht.nl/geldropmierlo. Kunt u niet naar de informatiebijeenkomsten, maar bent u wel geïnteresseerd? Neem dan contact op met Buurkracht via (088) 857 22 00 of mail naar support@buurkracht.nl

Over Buurkracht

Buurkracht gelooft in de kracht van buren. De kracht om dingen samen mooier, beter, groener, veiliger, gezelliger of duurzamer te maken in de buurt. Buurkracht helpt buren in heel Nederland om hun buurkracht te ontdekken en te vergroten. Door mensen bij elkaar te brengen en ze te ondersteunen met tips, trucs en tools, zoals de buurkracht-app en de website buurkracht.nl. Meer dan 500 buurten hebben al hun buurkracht ingezet. Steeds vaker betrekken ook gemeenten en overheden Buurkracht bij burgerparticipatietrajecten. Meer  informatie hierover is te vinden op www.stichtingbuurkracht.nl.