Logo Doe mee met mdt.nl - Maatschappelijke diensttijd

De gemeente Geldrop-Mierlo neemt deel aan het subsidieprogramma Jeugd Aan Zet. Dit programma biedt jongeren tussen de 12 en 18 jaar de kans om samen met leeftijdsgenoten positiviteit te brengen in de gemeente en verveling en eenzaamheid tegen te gaan in coronatijd. Het programma is een onderdeel van Maatschappelijke Diensttijd (MDT), waarmee de ministeries van VWS en OCW een samenleving nastreven waar we naar elkaar en anderen omkijken en jongeren in staat stellen hieraan een bijdrage te leveren.

,

Een cadeaubon als beloning

Wie zich tussen half juli en 1 oktober voor minimaal 32 uur inzet krijgt een certificaat en kan rekenen op leuke beloning in de vorm van een lokale cadeaubon. Jongeren kunnen 50 euro besteden bij lokale ondernemers in Geldrop en Mierlo, waardoor ook zij met dit programma een steuntje in de rug krijgen. 

Doe mee!

Dus ben jij tussen de 12 en 18 jaar en ben je enthousiast geraakt? Meld je dan aan voor een eerste gesprek via een mailtje met je naam en contactgegevens naar jongerenwerkgm@levgroep.nl.

Talentontwikkeling en ontmoeting

De jongeren zijn  zelf aan zet bij het ontwikkelen van de activiteiten, die draaien om talentontwikkeling en ontmoeting. Daarom is gekozen voor verschillende werkgroepen waaraan jongeren kunnen deelnemen, zoals sport, gaming, muziek en film. Er is 7.500 euro budget voor activiteiten tot begin oktober. Als afsluiter van alle activiteiten wordt er een gaaf frisfeest georganiseerd in Hofdael.

Activiteiten met een belang voor anderen

Belangrijk bij het programma is  tenslotte dat de activiteiten ook iets betekenen voor de ander. De uitdaging voor de jeugd in Geldrop-Mierlo is om ook ouderen te betrekken bij de activiteiten en verschillende generaties dichter bij elkaar te brengen. Jeugd aan zet is een samenwerking tussen de gemeente, LEVgroep jongerenwerk, cultureel centrum Hofdael, de Wiele creatief, Leef Geldrop-Mierlo en stichting Kunstkwartier. Jongeren worden in hun deelname en het behalen van de doelstellingen begeleid door het jongerenwerk van de LEVgroep.

Jongeren nemen deel aan een reanimatie cursus.