Van zaterdag 5 september tot en met woensdag 9 september aanstaande staat de familiekermis in het centrum van Geldrop opgesteld. In Mierlo start de familiekermis op vrijdag 11 september om 16.00 uur en duurt tot en met dinsdag 15 september. Beide familiekermissen zijn kleiner en gericht op familie vermaak. Ook gelden er aangepaste openingstijden. Bovendien liggen de attracties van beide familiekermissen binnen een hekwerk met een duidelijke ingang en uitgang. Er worden in Geldrop steeds maximaal 400 bezoekers tegelijkertijd toegelaten en in Mierlo 300 bezoekers. Het gaat bij beide familiekermissen om één derde van de normale capaciteit. Zo wordt voorkomen dat het op het evenemententerrein te druk wordt.

Duidelijke afspraken in verband met corona

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om voor beide familiekermissen een vergunning af te geven. De organisatie van beide familiekermissen heeft er immers alles aan gedaan om de volksgezondheid tijdens het evenement te garanderen. Zo zijn er extra maatregelen getroffen om de familiekermis in deze tijd verantwoord te laten verlopen. De volksgezondheid mag niet in gevaar komen. Met de organisatie

van de familiekermis en de horeca zijn daarom duidelijke afspraken gemaakt. Ook is er een protocol vastgelegd met daarin huisregels waaraan bezoekers zich moeten houden. Deze staan duidelijk vermeld op het evenemententerrein. Het college vindt het daarnaast ook belangrijk dat er voor de jeugd in deze tijd wat ontspanning is. Bovendien hebben de kermisexploitanten hun omzet hard nodig. Als er de komende weken nieuwe landelijke corona maatregelen volgen waardoor het niet verantwoord is om beide familiekermissen door te laten gaan, dan kan de gemeente alsnog besluiten om het evenement te annuleren. Dit is zo afgesproken met de kermisorganisatie.

Huisregels familiekermis Geldrop-Mierlo

Tijdens de kermissen in Geldrop en Mierlo gelden vanwege corona de volgende huisregels. Wij verzoeken u zich hieraan te houden.

 • Volg altijd aanwijzingen van het beveiligingspersoneel en/of organisatie op.
 • Beveiliging en/of organisatie heeft het recht personen de toegang te weigeren.
 • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst en regelmatig op het kermisterrein.
 • Houdt 1,5 meter afstand.
 • Geen samenscholing.
 • Polsbandjes worden uitgedeeld door de beveiliging/organisatie bij de ingang voor de jeugd van 12 tot 18 jaar, hierbij wordt om een I.D. gevraagd dus zorg dat je die bij hebt.
 • Volg de verplichte looproute op het kermisterrein.
 • Er is een aparte Ingang en Uitgang (volg de bebording).
 • Bij slecht weer, neem een paraplu mee of blijf thuis (er is niet genoeg ruimte om allemaal te schuilen).
 • Vermijdt piekmomenten, kom niet op zondagmiddag maar bijv. op maandag of dinsdag.
 • Bij toename van drukte wordt u verzocht op een ander tijdstip terug te komen.
 • Mededelingen worden gedaan via geluidsinstallaties.
 • Via de website van de gemeente en facebook worden piekmomenten vermeld en gevraagd om op een bepaalde tijd niet naar de kermis te komen i.v.m. drukte.
 • Blijf niet bij de uitgang wachten maar zorg voor een goede doorstroming.
 • Neem plaats in de daarvoor bestemde wachtvakken als er iemand van het gezin in een attractie zit.
 • Volg de aanwijzingen op van exploitanten op bij de eigen attractie.

Bedankt voor uw medewerking.

 

Cartoon daslief kermis

Afspraken met de horeca

Ook is er in goed overleg met de horeca afgesproken dat er tijdens de familiekermis geen randprogramma wordt georganiseerd. Om zo te voorkomen dat er buiten het familiekermisterrein alsnog een te grote toeloop van mensen ontstaat.

Openingstijden

Openingstijden familiekermis Geldrop (5 september t/m 9 september 2020) 

Zaterdag 13.00 - 23.00 uur
Zondag 13.00 - 22.00 uur
Maandag en dinsdag 14.00 - 22.00 uur
Woensdag 13.00 - 22.00 uur

Openingstijden familiekermis Mierlo (11 t/m 15 september)

Vrijdag 16.00 - 23.00 uur
Zaterdag 13.00 - 23.00 uur
Zondag 13.00 - 22.00 uur
Maandag en dinsdag 14.00 - 22.00 uur

Opbouw kermis Geldrop

Op woensdagavond 2 september begint de opbouw van de familiekermis in Geldrop; deze volgt aansluitend op de weekmarkt vanaf 19.00 uur. Tot en met donderdag 10 september zult u waarschijnlijk enige overlast hebben van het opbouwen en afbreken van de attracties.

Wegafsluitingen

De attracties worden geplaatst op het marktplein van de Heuvel, het marktplein en een deel van het horecaplein en de Heuvel zijn afgesloten voor alle verkeer. Aanwonenden kunnen wel hun straat in en uit rijden (liefst zoveel mogelijk buiten de openingstijden van de familiekermis).

Weekmarkt

Op woensdagmiddag 9 september wordt de traditionele familiekermismarkt gehouden op de Dommeldalseweg. De parkeerterreinen aan het Machinaal en de Bezorgershof blijven in gebruik. De bewoners van de wijk de Burght kunnen hun woning normaal bereiken via de Vincentiusstraat. Wij verzoeken u vanaf woensdagmorgen 6.00 uur geen auto’s te parkeren op de Dommeldalseweg en de parkeerplaats voor het voormalige postkantoor.

Ondergrondse containers

De ondergrondse containers blijven in gebruik.

Opbouw kermis Mierlo

Van vrijdag 11 september 16.00 uur tot en met dinsdag 15 september staat de familiekermis in het centrum van Mierlo (op en voor het Molenplein) opgesteld. Op woensdag 9 september zijn er al voorbereidingen getroffen voor de kermis. Op donderdag 10 september begint de opbouw van de familiekermis om 13.30 uur (na de weekmarkt). U kunt vanaf 13.00 uur niet meer parkeren binnen de afzetting. Er is waarschijnlijk enige overlast van het opbouwen en afbreken van de attracties.

Wegafsluiting

De attracties worden geplaatst op het Molenplein en een deel in de Dorpsstraat. De Dorpsstraat  is gedeeltelijk afgesloten. De wegomleiding wordt zo aangebracht dat wij hopen dat er zo min mogelijk sluipverkeer is in de Hertenkampstraat.

Salonwagenterrein

De familiekermisexploitanten plaatsen hun salonwagens op het parkeerterrein van VV Braakhuizen aan de Winde in Geldrop. Dit terrein is deels afgesloten vanaf maandag 31 augustus tot donderdag 17 september.