De rijksoverheid is gestart met een campagne over de klimaattransitie; “Iedereen doet wat”. Dit initiatief helpt bij het maken van duurzame keuzes in en rond het huis.

De campagne maakt duidelijk dat iedereen iets kan bijdragen: groot of klein, goedkoop of duurder. De vraag is niet of we iets kunnen doen voor het klimaat, maar wat we kunnen doen.

De campagne biedt concrete handvatten om je leven te verduurzamen. Op de website Iedereendoetwat.nl staan ruim 20 onderwerpen waarmee je aan de slag kan. Want de keuzes zijn voor iedereen anders. De een kan overwegen om zonnepanelen te installeren, terwijl de ander minder voedsel wil verspillen.

De inwoners van de Gemeente Geldrop-Mierlo doen wat

In onze gemeente worden zeker al stappen gezet om te verduurzamen. Zo hebben meer dan 100 huishoudens via de gemeente zonnepanelen laten installeren. Daarnaast hebben bijna 300 huishoudens gebruik gemaakt van de stimuleringslening duurzaamheid om hun woning te verduurzamen. Deze leningen worden gebruikt om allerlei verschillende duurzaamheidsmaatregelen te nemen zoals raamisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, zonneboilers, Ventilatie-units met warmteterugwinning en zonnepanelen.

Deel wat u doet!

Hebt u al stappen gezet om te verduurzamen en wilt u uw verhaal delen om anderen te inspireren? Mail dan uw verhaal naar gemeente@geldrop-mierlo.nl en zet in het onderwerp: Ik doe wat! Wij delen mooie verhalen op onze website.

Geïnteresseerd in zonnepanelen via de gemeente? Kijk dan op www.degroenezone.nl.

Geïnteresseerd in een stimuleringslening duurzaamheid? Kijk op de pagina Stimuleringslening duurzaamheid

En kijk ook op www.iedereendoetwat.nl om inspiratie op te doen!