We leven in een rare tijd door het covid-19 virus. Iedereen moet afstand houden, zoveel mogelijk thuis werken en elkaar de ruimte geven.

Gelukkig ontstaan er ook mooie dingen!

Doordat Nederland een soort van “op slot” was, zag je dat mensen hulp gaan aanbieden in hun straat, buurt of wijk. Hulp vragen is niet gemakkelijk. Hulp aanbieden trouwens ook niet, je weet nooit of een ander daar wel op zit te wachten. Er zijn allerlei initiatieven ontstaan, zowel op Facebook als WhatsApp en ook via Twitter of gewoon via de telefoon. Mensen willen mensen helpen. Ook lokaal kwamen organisaties in actie om onze senioren en kwetsbaren te ondersteunen.

Voorelkaar in Geldrop-Mierlo

Wilt u af en toe iemand helpen? Kijk eens op de online marktplaats VoorelkaarinGeldrop-Mierlo. Het is te vergelijken met Marktplaats.nl maar dan voor zorg en welzijn. Het is een initiatief van LEV Geldrop-Mierlo. U kunt ook kijken op de websites van de LEV Groep en Vrijwilligerswerk.nl. Vaak hebben verenigingen, clubs, wijkcentra en zorgorganisaties vrijwilligers nodig. Vraag daar eens of u kunt helpen. Een overzicht vindt u in de digitale gemeentegids.

Neem contact op 

  • Heb je een vraag?
  • Zit je al lang in je huis en wil je een praatje maken?
  • Heb je een goed idee over wat we samen voor anderen kunnen doen?
  • Ben je mantelzorger en heb je iemand nodig om even met je mee te denken?

Neem contact op met de LEV-groep via telefoonnummer: 0492 598989.

U kunt ook bellen met het CMD (Centrum voor Maatschappelijke Deelname) van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur en 13.00 tot 16.00 uur  en op vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Bel het CMD via telefoonnummer: 040 289 38 93.

Ook onze gebiedsregisseurs staan voor u klaar

Is er in uw straat, buurt of wijk ook een initiatief gestart of wilt u zelf een initiatief starten? Laat het ons dan weten. Wellicht kunnen wij u helpen om iets op te starten of kunt u met uw straat aansluiten bij een al bestaand initiatief. De gegevens van onze gebiedsregisseurs vindt u de pagina Gebiedsgericht werken.