In het voorjaar 2021 start Seniorenbelangen Geldrop-Mierlo met het programma ‘MijnHuisPast, een programma om senioren te helpen langer zelfstandig te blijven wonen. Woonadviseurs zullen wijkgericht te werk gaan, te beginnen in De Akert. De uitvoering van het project vindt plaats in de jaren 2021-2023.

Hoe werkt het programma ‘MijnHuisPast’?

Met een persoonlijke brief worden de senioren uitgenodigd voor een wooncheck. Na aanmelding maakt een woonadviseur een afspraak voor een huisbezoek. Deze deskundige vrijwilliger loopt samen met de bewoner door het huis. Samen bekijken zij onder andere de toegang tot het huis, de drempels en verlichting en de veiligheid en het comfort van alle kamers en trappen in het huis.

Het rapport van de wooncheck, het ‘Woonadvies’, wordt in een persoonlijk gesprek besproken. Het Woonadvies bevat, naast een uitgebreide beschrijving van de bevindingen, ook tips om de woning comfortabeler en veiliger te maken.

Eenvoudige oplossingen voor duurzame betrokkenheid

Het huis waarin senioren wonen is lange tijd prima geschikt. Met het stijgen van de leeftijd komen er ook wat ongemakken en wordt veilig thuis blijven wonen moeilijker.

Wethouder Looijmans ondersteunt het initiatief daarom van harte. “Het programma ‘MijnHuisPast’ wijst senioren op eenvoudige oplossingen of aanpassingen om een comfortabele en veilige woonomgeving te realiseren. Zo blijven onze senioren actieve deelnemers in onze gemeenschap.”

Het programma ‘MijnHuisPast’ wordt ondersteund door de Gemeente Geldrop-Mierlo, de Rabobanken en de LEVgroep. Kijk voor meer informatie op de website van MijnHuisPast