Gemeente Geldrop-Mierlo biedt organisaties een gratis startabonnement op de Milieubarometer aan. De Milieubarometer is een praktisch hulpmiddel om de milieu-impact van een onderneming te verminderen en de CO2-uitstoot in kaart te brengen.

Wat doet de Milieubarometer?

De Milieubarometer vertaalt gegevens over onder andere energie, afval en vervoer in heldere grafieken. Deze gegevens voert u zelf in. Zo is te zien waar het meeste is te besparen en wat zinvolle maatregelen zijn. Er kunnen eigen doelstellingen worden toegevoegd, bijvoorbeeld klimaatneutraal ondernemen in 2050.

Dit biedt de Milieubarometer. De Milieubarometer bestaat uit het volgende:

  • Nulmeting van de milieu- en CO2-voetafdruk van uw bedrijfsvoering.
  • Impact en doelstellingen weergegeven in grafieken en kengetallen.
  • Een actielijst met (erkende) maatregelen.
  • Vergelijking met branchegemiddelde.
  • Uitbreiding met MVO-gegevens.

Met de Milieubarometer bent u aantoonbaar milieu- en klimaatbewust bezig. Bovendien is de Milieubarometer inzetbaar voor het behalen van certificaten zoals o.a. de #CO2-Prestatieladder en #ISO-14001.

De Milieubarometer wordt aangeboden door @Stimular. Zij helpen organisaties en bedrijven de bedrijfsvoering te verduurzamen.

Aanmelden

Geïnteresseerd in het startabonnement? Elk bedrijf in de gemeente Geldrop-Mierlo kan zich via Milieubarometer.nl(externe link) aanmelden. U kunt er vervolgens een jaar lang gratis gebruik van maken. De verlengkosten na dit jaar bedragen € 75 per vestiging per jaar.