Zorgen voor een ander geeft voldoening, maar kan ook erg zwaar zijn. Soms is de zorg beperkt en gaat het om een aantal uurtjes, bijvoorbeeld even een boodschap doen voor een buurvrouw die niet goed meer kan lopen. Maar soms gaat het om veel meer en is de zorg bijna een dagtaak. Als u acht uur per week of langer zorgt voor iemand die zelfstandig woont, voor ten minste drie maanden aaneengesloten, dan bent u mantelzorger. Dit kan zijn voor uw partner, kind, familielid, vriend en/of kennis. Soms kan de zorg te zwaar worden of heeft u behoefte aan tips of gerichte ondersteuning om de situatie makkelijker te maken. Het Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD) biedt mantelzorgers ondersteuning. 

Hulpvraag melden

Komt u er zelf niet meer uit en heeft u behoefte aan ondersteuning? Meldt u zich dan met uw hulpvraag bij het CMD. Als wij uw hulpvraag behandelen, begint de ondersteuning bijna altijd met een gesprek bij u thuis. Tijdens dit gesprek nemen wij de tijd om naar uw verhaal te luisteren. U houdt zelf de regie over de situatie en wij geven u de mogelijkheid uw eigen doelen te stellen. Een klantadviseur van het CMD helpt u daarbij. Hij of zij onderzoekt samen met u, wat u helpt om zorg te blijven bieden. Wij maken graag een afspraak met u.

Andere soorten ondersteuning

Wij geven nog andere vormen van ondersteuning aan onze geregistreerde mantelzorgers. Zo worden er verschillende activiteiten georganiseerd en zijn er momenten waarop mantelzorgers elkaar kunnen ontmoeten. We zijn van plan om dit jaar (opnieuw) te starten met het uitgeven van een nieuwsbrief waarin wij u op de hoogte houden van ontwikkelingen en activiteiten op het gebied van mantelzorg. Vraag bij het CMD naar de mogelijkheden.

Contact

U kunt contact opnemen met het CMD van maandag tot en met donderdag tussen 9.00-12.00 uur en 13.00-16.00 uur  en op vrijdag van 9.00-12.00 uur. Het CMD is bereikbaar via telefoonnummer (040) 289 39 80. Mailen kan ook naar mantelzorg@geldrop-mierlo.nl.

En wie vraagt de mantelzorger hoe het met haar gaat?