Zondagmiddag 7 augustus heeft een noodlottig ongeval plaatsgevonden in de tuin van Kasteel Geldrop. Hierbij is een inwoner van onze gemeente om het leven gekomen. Hulpdiensten waren snel ter plekke en hebben helaas niets meer voor het slachtoffer kunnen betekenen. Onze gedachten gaan in eerste plaats uit naar de familie en betrokkenen.

Dezelfde middag is door de politie een onderzoek gestart naar de fatale worp en de omstandigheden waaronder deze heeft plaatsgevonden. Het onderzoek richt zich op de vraag of er sprake is van een noodlottig ongeval of dat toch strafrechtelijk onderzoek nodig is. 

De gemeente heeft het COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement ingehuurd om een procesanalyse te maken over het ongeval tijdens de Highlandgames op 7 augustus 2022 in Geldrop-Mierlo. Donderdag 11 augustus vinden de eerste gesprekken plaats om te komen tot de opdrachtformulering en vast te stellen binnen welke termijn er een rapportage kan worden opgeleverd. Wij verwachten begin volgende week de opdrachtverlening en de termijn van onderzoek samen met het COT duidelijk te hebben. Wij zullen op dat moment hierover dan ook communiceren.

We wachten deze analyse af en richten ons in de tussentijd op de ondersteuning en zorg voor de familie en betrokkenen.