Het CMD organiseert samen met het Plusteam bijeenkomsten voor ouders van een kind met autisme. Het belangrijkste doel van de bijeenkomsten is andere ouders ontmoeten en ervaringen delen. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 19 november van 19.30 tot 21.30 uur in Bibliotheek Dommeldal in Geldrop (Heuvel 94, Geldrop). 

Autisme en communicatie in het gezin

Het thema van deze bijeenkomst is 'Autisme en communicatie in het gezin'. 
Autisme kenmerkt zich door moeite te hebben met het begrijpen van communicatie en interactie. In een gezin met een kind met autisme ontstaan daardoor vaak misverstanden, omdat de manier van communiceren met en zonder autisme zo verschillend kan zijn. We bespreken deze bijeenkomst deze vragen: 

  • Waardoor ontstaan de communicatiemoeilijkheden?
  • Welke communicatiemoeilijkheden kom je binnen je gezin tegen?
  • Wat zijn je ervaringen met het gebruik van visualisatie?

Anke van Wijk zal de avond inhoudelijk leiden. Ze werkt al bijna 30 jaar als logopediste/autismeconsulente bij Lunet zorg. In haar werk begeleidt zij mensen met autisme en hun omgeving op het gebied van communicatie en interactie.

Aanmelden

Graag horen we van tevoren of u komt, zodat we voor voldoende koffie, thee en zitplaatsen kunnen zorgen. U kunt zich telefonisch of via e-mail aanmelden via telefoonnummer 040 289 38 93 of per e-mail: cmdjeugd@geldrop-mierlo.nl

Meer informatie

Als u vragen hebt of ideeën over de invulling van de ontmoetingsgroepen, dan horen we dit graag. U kunt contact opnemen met Petra Mulders (CMD) en Esther Steinschuld (Plusteam), via telefoonnummer 040 289 38 93 of via e-mail: cmdjeugd@geldrop-mierlo.nl.