Op woensdagavond 2 september begint de opbouw van de familiekermis in Geldrop, bij het opbouwen en afbreken van de attracties kunt u enige overlast ervaren. Van vrijdag 11 september tot en met dinsdag 15 september staat de familiekermis in Mierlo. Dit heeft invloed op de bereikbaarheid van het centrum. Meer informatie hierover leest u hieronder.

Opbouw kermis Geldrop

Op woensdagavond 2 september begint de opbouw van de familiekermis in Geldrop; deze volgt aansluitend op de weekmarkt vanaf 19.00 uur. Tot en met donderdag 10 september zult u waarschijnlijk enige overlast hebben van het opbouwen en afbreken van de attracties.

Wegafsluitingen

De attracties worden geplaatst op het marktplein van de Heuvel, het marktplein en een deel van het horecaplein en de Heuvel zijn afgesloten voor alle verkeer. Aanwonenden kunnen wel hun straat in en uit rijden (liefst zoveel mogelijk buiten de openingstijden van de familiekermis).

Weekmarkt

Op woensdagmiddag 9 september wordt de traditionele familiekermismarkt gehouden op de Dommeldalseweg. De parkeerterreinen aan het Machinaal en de Bezorgershof blijven in gebruik. De bewoners van de wijk de Burght kunnen hun woning normaal bereiken via de Vincentiusstraat.

Wij verzoeken u vanaf woensdagmorgen 6.00 uur geen auto’s te parkeren op de Dommeldalseweg en de parkeerplaats voor het voormalige postkantoor.

Ondergrondse containers

De ondergrondse containers blijven in gebruik.

Opbouw kermis Mierlo

Van vrijdag 11 september 16:00 uur tot en met dinsdag 15 september staat de familiekermis in het centrum van Mierlo (op en voor het Molenplein) opgesteld. Omdat dit voor u als bewoner of winkelier in het centrum gevolgen heeft, hebben we een aantal zaken voor u op een rijtje gezet.

Op woensdag 9 september treffen we al voorbereidingen voor de kermis. U kunt vanaf 13.00 uur niet meer parkeren binnen de afzetting. Tot en met woensdag 11 september heeft u waarschijnlijk enige overlast van het opbouwen en afbreken van de attracties.

Wegafsluiting

De attracties worden geplaatst op het Molenplein en een deel in de Dorpsstraat. De Dorpsstraat is gedeeltelijk afgesloten. De wegomleiding wordt zodanig aangebracht dat wij hopen dat de Hertenkampstraat zoveel mogelijk wordt ontzien door sluipverkeer.

Salonwagenterrein

De familiekermisexploitanten plaatsen hun salonwagens op het parkeerterrein van VV Braakhuizen aan de Winde in Geldrop. Dit terrein is deels afgesloten vanaf maandag 31 augustus tot donderdag 17 september.