Voor alle ouders en aankomende ouders in de regio Geldrop-Mierlo is er OuderWijzer: een online en fysieke ontmoetingsplaats voor ouders. Met een website waar je terecht kunt voor voorlichting, tips en verhalen over ouderschap en opvoeden. En met bijeenkomsten in Geldrop voor ouders die binnenkort een kindje verwachten of al een kindje tot een jaar oud hebben. Tot voor kort waren deze bijeenkomsten online, maar vanaf 20 mei vinden de bijeenkomsten weer fysiek plaats in het Ouder-inloophuis aan de Willem Barentszweg 4 in Geldrop.

Waarom OuderWijzer?

Kinderen ontdekken van alles. Als ze net geboren zijn, maar ook naarmate ze ouder worden. Zie daar als ouder maar eens op voorbereid te zijn. Er is geen handleiding, opleiding of diploma voor. En ergens is dat best gek. Want voor van alles in het leven bereiden we ons voor. We studeren voor onze carrière, volgen een cursus als we willen leren fotograferen of gaan op puppycursus als we net een hond hebben. Terwijl de rol van ouder ons maar van nature goed moet afgaan. Maar gaat dat wel zo vanzelf?

Het mooie van OuderWijzer: het is een ontmoetingsplaats van ouders voor ouders. Geen belerende toon of lessen in opvoedkunde, maar gewoon een plek om op een leuke manier met ouderschap bezig te zijn en antwoord te krijgen op vragen waarvan je niet wist dat je ze had. Anders dan bij veel andere initiatieven, draait het bij OuderWijzer niet in de eerste plaats om je kind, maar sta jij als ouder juist centraal.

OuderWijzer is een initiatief dat door de gemeente Geldrop-Mierlo van harte wordt gesteund. “In onze gemeente vinden we het belangrijk dat kinderen een goede basis hebben en veilig en gezond opgroeien. Dat begint bij de juiste aandacht van de ouders. Precies dát vinden we zo goed aan de manier waarop OuderWijzer het aanpakt”, zegt wethouder Rob van Otterdijk.
 

Gratis ouderbijeenkomsten

Op de website www.ouderwijzer.nl kom je van alles te weten over ouderschap en opvoeding. Op basis van je eigen profiel krijg je precies de informatie die voor jou relevant is. Bovendien kun je je aanmelden voor een van de ouderbijeenkomsten van OuderWijzer in Geldrop.

Op zo’n bijeenkomst kijk je, samen met andere ouders, vooruit naar wat er gaat komen en welke leuke en lastige dingen het ouderschap met zich meebrengt. Goede voorlichting, praktische tips en informatieve filmpjes; het komt allemaal aan bod. Op een leuke manier doe je inspiratie op over de kracht van positieve aandacht en krijg je antwoord op uiteenlopende vragen.

Deelname aan de ouderbijeenkomsten is geheel gratis. Zo is het voor alle ouders mogelijk om naar deze bijeenkomsten te komen. Dat vinden wij bij de gemeente, maar ook de initiatiefnemers van OuderWijzer, belangrijk.

Ook het beste halen uit jouw ouderschap?

Wil je meer weten over OuderWijzer? Of je direct aanmelden voor de eerstvolgende bijeenkomst? Maak je profiel aan op www.ouderwijzer.nl. Dan krijg je precies de informatie die voor jou relevant is.

Als ouder kun je gewoon niet alles weten