Gemeente Geldrop-Mierlo
Postbus 10101
5660GA
T: 14 040
E: gemeente@geldrop-mierlo.nl

Parkeren en bereikbaarheid

Auto Parkeren ziekenhuis Fiets Openbaar vervoer Parkeren in Mierlo In Mierlo kunt u op bijna alle plaatsen gratis en onbeperkt parkeren.Bij Huize Bethanië/dokterscentrum aan de Heer van Scherpenzeelweg...

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Parkeren en bereikbaarheid

Parkeren en bereikbaarheid

Parkeren in Mierlo

In Mierlo kunt u op bijna alle plaatsen gratis en onbeperkt parkeren.
Bij Huize Bethanië/dokterscentrum aan de Heer van Scherpenzeelweg heeft u een parkeerschijf nodig (blauwe zone).

Parkeren in Geldrop

In het centrum van Geldrop kunt u op een aantal parkeerplaatsen vrij parkeren. De parkeerplaats bij het politiebureau en een deel van het parkeerterrein De Meent is een parkeerschijfzone (blauwe zone). Voor een aantal locaties geldt dat u betaald parkeert.

Op het kaartje hieronder ziet u waar u kunt parkeren in het centrum van Geldrop.

Betaald parkeren

Op enkele locaties in het centrum van Geldrop betaalt u voor uw parkeerplaats. Op maandag tot en met zaterdag, van 9.00 tot 18.00 uur kunt u hier betaald parkeren. Buiten deze tijden kunt u hier gratis parkeren. 

Het tarief voor het parkeren is € 0,70 per uur, met een maximaal tarief van € 2,80 per dag. Het tweede uur parkeren is gratis.
Op het Bogardeind en de Langstraat geldt een maximale parkeerduur van één uur. Het tweede uur gratis parkeren vervalt hier.
Houd er rekening mee dat het parkeerkaartje dat u koopt, alleen geldig is op die plaats en niet op andere parkeerlocaties in Geldrop.

Lees meer over het betaald parkeren in het parkeerbeleid.

Parkeren ziekenhuis St. Anna

Het parkeerterrein van het St. Anna ziekenhuis is niet van de gemeente. Hier gelden andere parkeertijden en –tarieven. Kijk voor meer informatie op de website van het St. Anna ziekenhuis.

Parkeerschijfzone/Blauwe zone

Bij Huize Bethanië/dokterscentrum aan de Heer van Scherpenzeelweg in Mierlo en op een deel van parkeerterrein De Meent in Geldrop legt u uw parkeerschijf als u wilt parkeren. De parkeerplaatsen in de parkeerschijfzone zijn herkenbaar aan de waarschuwingsborden en blauw gemarkeerd.
De maximale parkeertijd is twee uur. Dit geldt op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur. Buiten deze tijden kunt u hier vrij parkeren. U koopt een parkeerschijf in een huishoudwinkel of in het gemeentehuis. 

Elektrische auto opladen

In Geldrop-Mierlo zijn er 11 openbare oplaadpalen. Lees meer over het opladen van uw elektrische auto

Parkeervergunning

Op sommige plaatsen in Geldrop-Mierlo zijn parkeerplaatsen gereserveerd voor vergunninghouders. Bedrijven of mensen die in Geldrop-Mierlo wonen kunnen hiervoor in aanmerking komen. Lees meer over het aanvragen van een parkeervergunning.

Parkeren voor gehandicapten

Op verschillende plaatsen binnen de gemeente zijn gehandicaptenparkeerplaatsen gemarkeerd. Met een gehandicaptenparkeerkaart mag u ook buiten de parkeervakken staan of binnen een parkeerverbodszone, als u de doorstroming en veiligheid van het verkeer niet in gevaar brengt. Er geldt een maximale parkeertijd van drie uur, aan te geven met de parkeerschijf.
Lees meer over parkeren voor gehandicapten in het parkeerbeleid.

Gratis bewaakte fietsenstalling in Geldrop

Op het parkeerterrein Achter de Kerk, naast de Albert Heijn vindt u de gratis fietsenstalling. De stalling is altijd open. Er is bewaking op woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur en tijdens evenementen. 

Bussen naar Geldrop of Mierlo

  • Lijn 21 rijdt vanuit Valkenswaard, Heeze en Leende naar het St. Anna ziekenhuis en het centrum van Geldrop.
  • Lijn 24 rijdt rechtstreeks tussen station Eindhoven en station Helmond met haltes in Geldrop en Mierlo. 
  • Lijn 324 rijdt tussen station Eindhoven en Geldrop.
  • Lijn 320 rijdt tussen station Eindhoven en station Helmond (via Lierop en Someren) en stopt onder andere in Geldrop bij industrieterrein de Hooge Akker, op de Eindhovenseweg (hoogte Albert Heijn), bij het kasteel, op de Mierloseweg bij de Tricotstraat en in Mierlo ter hoogte van de nieuwe wijk Luchen en op de Industrieweg.


U vindt de haltes en de recente dienstregeling op de website van Bravo (openbaar vervoerder).

  • Buurtbus lijn 255 gaat van Geldrop St. Anna ziekenhuis naar Budel via Heeze, Leende en Soerendonk.
  • Buurtbus lijn 266 gaat van Geldrop St. Anna ziekenhuis naar Deurne via Heeze, Someren, Asten.


Lees meer over de haltes en de actuele dienstregelingen op de website van de buurtbus.

Taxbus

Taxbus is er voor mensen met een Wmo-vervoersindicatie en voor ouderen (65+) in onze gemeente. Een (elektrische) rolstoel, scootmobiel of rollator kan gewoon mee, op voorwaarde dat deze is aangemeld tijdens de ritreservering. Lees meer op de website van Taxbus.

Treinstation Geldrop

Aan de rand van het centrum in Geldrop vindt u het treinstation. Actuele vertrektijden kunt u vinden op de website van de NS.

Relevante pagina's