Laden...

Gemeente Geldrop-Mierlo
Postbus 10101
5660GA
T: 14 040
E: gemeente@geldrop-mierlo.nl

Recreatie en toerisme

Jaarlijks overnachten 245.000 toeristen en recreanten in Geldrop-Mierlo. Deze groep besteedt elk jaar circa 50 miljoen euro bij de ondernemers in deze sector. Recreatie & Toerisme is dus heel belangrijk...

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Recreatie en toerisme

foto van kinderen tijdens de avondvierdaagse

Jaarlijks overnachten 245.000 toeristen en recreanten in Geldrop-Mierlo. Deze groep besteedt elk jaar circa 50 miljoen euro bij de ondernemers in deze sector. Recreatie & Toerisme is dus heel belangrijk voor Geldrop-Mierlo.

Veel aanbod

Veel mensen bezoeken onze gemeente omdat het aanbod van recreatieve voorzieningen groot is. Denk aan de rijke historie die terug te vinden is bij het Weverijmuseum en het Kasteel, een uitgebreid fiets-, wandel- en ruiternetwerk, de prachtige Strabrechtse heide, bekende streekproducten zoals de kers de Mierlose Zwarte, vlakbij twee aantrekkelijke steden en nog veel meer sportieve en recreatieve arrangementen. Er is genoeg te doen voor een kort of langer verblijf. Overnachten kan in hotels, op campings of in een bungalow op een vakantiepark.

VVV servicepoints

Er zijn in Geldrop-Mierlo twee VVV informatiepunten. In Mierlo in Hotel 't Anker, Vesperstraat 8 en in Geldrop in Hotel Nijver, Heuvel 1A&B. Beide servicepoints hebben o.a. een digitale informatiezuil.

Evenementen

Geldrop-Mierlo heeft een aantal terugkerende evenementen. Op de evenementenkalender van de VVV-website ziet u wat er te doen is in Geldrop en Mierlo. Sommige evenementen zijn regionaal bekend. Bijvoorbeeld De Meise Mert en het Blues Open Festival in Geldrop. Het Concours Hippique in Mierlo is zelfs landelijk bekend. Sinds 2010 wordt de Liberty loop in Geldrop gehouden. Een evenement dat honderden deelnemers uit de directe omgeving trekt, maar daarnaast ook duizenden toeschouwers naar het centrum van Geldrop en Mierlo lokt. De kermissen in beide kernen in de maand september zijn ook heel bekend. 

Relevante pagina's

Interessante websites

VVV

Wat is er te doen in Geldrop-Mierlo?
Kijk op www.vvvgeldrop-mierlo.nl

VVV-servicepunten

Geldrop: Hotel Nijver, Heuvel 1A&B
Mierlo: Hotel 't Anker, Vesperstraat 8