Gemeente Geldrop-Mierlo
Postbus 10101
5660GA
T: 14 040
E: gemeente@geldrop-mierlo.nl

Talingstraat Geldrop

Tussen de loop van de Kleine Dommel, Kasteeltuin, Mierloseweg, Kievitstraat en Talingstraat komen 45 woningen in een groene omgeving. Het bouwplan bestaat uit half vrijstaande en vrijstaande...

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Talingstraat Geldrop

209x00754_def_VO_poster_20180312

Tussen de loop van de Kleine Dommel, Kasteeltuin, Mierloseweg, Kievitstraat en Talingstraat komen 45 woningen in een groene omgeving. Het bouwplan bestaat uit half vrijstaande en vrijstaande woningen op ruime kavels. De woningen hebben de mogelijkheid voor een slaapkamer op de begane grond.

Dommellandschap

Ook het aangrenzende Dommellandschap wordt verbeterd met natuurontwikkeling van de Mierloseweg tot aan de Wielewaal, een fietsroute en een langzaamverkeer brug naar het Kasteel.

Inloopavond

Op donderdag 19 april is er opnieuw een inloopavond. Deze wordt gehouden bij Stichting Kasteel Geldrop aan de Mierloseweg en is van 19.00 tot 20.30 uur. De ontwikkelaar zijn aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden. Aanmelden kan via gemeente@geldrop-mierlo.nl ter attentie van Claudia Terlou. U kunt ook een afspraak maken om over de plannen te praten. Bel dan met Rosalie de Bont via 14 040.

Overeenkomst

Op 28 maart is de overeenkomst voor het woningbouwplan tussen Houta projectontwikkeling, Zuidvast projecten en de gemeente getekend. In deze overeenkomst staan afspraken over de planontwikkeling. 

Plannen

U vindt de plannen ook op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook liggen ze vanaf die datum zes weken ter inzage op het gemeentehuis aan de Dwarsstraat 70.

Voorgeschiedenis

In de kern van Geldrop is er weinig ruimte voor uitbreiding, daarom is deze locatie aangegeven als ontwikkellocatie voor woningbouw. Het bestemmingsplan Inbreidingslocaties is in december 2015 vastgesteld en heeft grote delen van dit terrein bestemd tot woongebied.

Presentatie gemeenteraad

In november 2016 is er een presentatie voor de raad gehouden met een visie voor de inrichting van dit gebied. De raad heeft ermee ingestemd om de visie met omwonenden te bespreken. Kijk: Presentatie voor gemeenteraad 14-11-2016 (pdf, 2MB)

Inloopavonden

In 2016 en 2017 zijn er in het Kasteel in Geldrop inloopavonden geweest. De inbreng van deze avonden is meegenomen in de uitwerking van het Ontwerp bestemmingsplan, ontwerp uitwerkingsplan en een beeldkwaliteitsplan.  

Interessante websites

Contactinformatie

Voor vragen over het woningbouwplan Talingstraat kunt u contact opnemen met Claudia Terlou en Rosalie de Bont.