Gemeente Geldrop-Mierlo
Postbus 10101
5660GA
T: 14 040
E: gemeente@geldrop-mierlo.nl

Gemeenteraad

De gemeenteraad is het hoogste orgaan binnen de gemeente, het algemeen bestuur. De raad wordt om de vier jaar rechtstreeks gekozen door de inwoners van de gemeente. De raad van Geldrop-Mierlo bestaat...

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Gemeenteraad

raadsleden steken handen omhoog tijdens stemmingsronde op het raadsplein

De gemeenteraad is het hoogste orgaan binnen de gemeente, het algemeen bestuur. De raad wordt om de vier jaar rechtstreeks gekozen door de inwoners van de gemeente. De raad van Geldrop-Mierlo bestaat uit 25 raadsleden, verdeeld over negen fracties.

De burgemeester is voorzitter van de gemeenteraad. De gemeenteraad vergadert volgens het BOB model en doet dat in verschillende kamers eens in de drie weken. De raadsvergaderingen vindt plaats in Centrum Hofdael in Geldrop. Lees meer over de pagina raadshuis.

De gemeenteraad is de vertegenwoordiging van de inwoners. De raadsleden stellen de grote lijnen voor het beleid van de gemeente vast en controleren of het college van burgemeester en wethouders het beleid volgens de uitgezette lijnen uitvoert. 

Gedragscode integriteit

De raadsleden hebben zich gebonden aan de Gedragscode Integriteit. Lees hier de Gedragscode integriteit gemeenteraad 2016 (pdf, 959 kB)

Relevante pagina's