Vergunning voor tijdelijk afwijkend gebruik

Op 9 juli 2020 hebben burgemeester en wethouders een omgevingsvergunning verleend voor het tijdelijk afwijkend gebruik van maximaal 144 hotelkamers in het voormalig NH Hotel aan het Bogardeind. Het afwijkend gebruik heeft voornamelijk betrekking op het gebruik van die kamers voor woondoeleinden/studio’s. De omgevingsvergunning is verleend voor een periode van 5 jaar, mogelijk te verlengen met nog eens 5 jaar, tot maximaal 10 jaar.

De vergunning is voor tijdelijke woonruimten voor een aantal concrete doelgroepen: starters, spoedzoekers, studenten, uitstromers uit intramurale setting, internationals, senioren en alleenstaanden.

In de vergunning en de overeenkomst, die op 8 december 2020 is gesloten tussen de eigenaar en gemeente, staan alle doelgroepen vermeld.
 

Verhuur studio’s voormalig NH Hotel start 9 februari 2021

Het voormalig NH hotel wordt momenteel volledig getransformeerd naar een comfortabel wooncomplex met 138 zelfstandige studio’s.

Onder de nieuwe naam ‘’The Stayy’’ zal het complex medio april 2021 gereed zijn. Dit concept biedt bewoners niet alleen comfortabele woonruimte maar ook diverse voorzieningen zoals onder andere gratis parkeergelegenheid, sportfaciliteiten en een loungeruimte. Er wordt ook gewerkt aan een passende invulling voor de horeca. De semi-gemeubileerde studio’s variëren van 24 tot 30m2 en worden voorzien van een moderne witte keuken, badkamer met inloopdouche, hout look PVC vloer met visgraat motief en diverse meubels. Hierdoor zijn de startkosten laag. Dit maakt het complex zeer geschikt voor de aangegeven doelgroepen. De huurprijzen starten vanaf € 725,00 inclusief bijkomende kosten zoals meubilering, energiekosten, internet, tv en fitness.

Contactinformatie

Wilt u meer informatie over dit project als het gaat om de vergunning of de gevolgde procedure? Dan kunt u contact opnemen met de gemeentelijke projectleider, Peter Verstraaten. Hij is te bereiken via telefoonnummer 040 - 289 38 93 of e-mailadres gemeente@geldrop-mierlo.nl.

Wilt u meer informatie over de studio’s zèlf of over de mogelijkheden en criteria van inschrijving? Bekijk dan deze website voor actuele informatie of neem contact op met de verhuurder Rental Apartments Eindhoven & Region via info@rentalapartmentseindhoven.nl.