Het Rijk van Dommel en Aa is het groene gebied tussen Eindhoven en Helmond. Door de ligging, karakteristieke landschap en rijke natuur is dit gebied “De tuin van Brainport”. Een bijzonder gebied om in te bewegen, te ontspannen en inspiratie op te doen. In 2011 hebben de gemeenten, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Helmond, Laarbeek, Nuenen, Someren en Son en Breugel aangegeven dat zij dit gebied willen ontwikkelen. Het versterken van natuurwaarden is belangrijk bij deze gebiedsontwikkeling. Het verbeteren van de ecologische en recreatieve verbindingen is hiervan een belangrijk onderdeel.

Recreatieve verbinding Rijk van Dommel en Aa

Tussen Landgoed Gulbergen en het natuurgebied ten zuiden van het Eindhovens kanaal is een recreatieve verbinding aangelegd. Deze verbinding is een belangrijke schakel tussen de natuurgebieden Het Groene Woud en de Strabrechtse Heide. Ook is de verbinding goed voor de natuur en voor de recreatie in dit gebied. Er zijn informatieborden geplaatst om de beleving van het gebied te verbeteren. 

Fietsroute

Tussen het Wolfsven en Gulbergen is een fietspad aangelegd. 2,5 km zandpad is verhard en er is 0,5 km nieuw fietspad aangelegd. De Eksterlaan en de Koolmees maken deel uit van deze nieuwe verbinding en zijn ingericht als fietsstraat. 

Brug met faunapassage

In de buurt van Landgoed Gulbergen is een nieuwe brug over het Eindhovens kanaal aangelegd voor fietsers en wandelaars. De brug is ook gecombineerd met een faunapassage voor kleine zoogdieren. De steile oevers van het kanaal zijn in de buurt van de brug aangepast om het voor dieren makkelijker te maken om in en uit het water te komen en het kanaal zwemmend over te steken.

Meer informatie

Lees meer over Recreatie en toerisme in Geldrop-Mierlo. Meer informatie over het Rijk van Dommel en Aa vindt u op de website Landgoed Gulbergen.

Contactinformatie

Wilt u meer weten over het project Rijk van Dommel en Aa? Neem contact op met Rosalie de Bont.

U kunt contact met haar opnemen via het telefoonnummer 040 289 38 93 of e-mailadres gemeente@geldrop-mierlo.nl