Als u last heeft van een rioolverstopping, schakel dan zelf een gespecialiseerd bedrijf in. De gemeente heeft een overeenkomst met 3 bedrijven. Deze bedrijven hebben een vergunning om in openbaar terrein te mogen werken.

Voorkom hoge kosten

De gemeente werkt met een aantal bedrijven samen. Alleen deze bedrijven mogen de verstopping oplossen als deze op gemeentegrond blijkt te liggen.

De gemeente werkt met een aantal bedrijven samen

Deze bedrijven mogen de verstopping oplossen als deze op gemeentegrond blijkt te liggen.

Schakelt u toch een ander bedrijf in?

Laat ze dan vooraf contact opnemen met de gemeente. Als de oorzaak van de verstopping bij de gemeente ligt, mag het bedrijf alleen met toestemming en onder bepaalde voorwaarde van de gemeente het probleem oplossen.

Om te voorkomen dat u ook nog eens met hoge kosten wordt geconfronteerd wijzen wij u er op dat op dit moment er bedrijven actief zijn die hiervoor naderhand hoge kosten in rekening brengen (tot wel € 800). Deze bedrijven staan soms bovenaan wanneer u op Google zoekt naar een bedrijf dat de verstopping op kan lossen. Op de website staat meestal alleen een telefoonnummer en geen adres- of andere contactgegevens.

Wie betaalt de kosten?

Als u via de genoemde bedrijven een rioolprobleem laat oplossen, dan bepaalt de plaats van de verstopping in het riool wie de kosten betaalt. Het rioolontstoppingsbedrijf stelt vast waar de oorzaak van de verstopping zit. Als een verstopping of ander defect aan de riolering zich bevindt in uw woning of tussen het ontstoppingsstuk en uw woning, dan zijn de kosten, ongeacht de oorzaak, voor uw rekening. Bespreek vooraf met de aannemer wat de kosten zijn als het probleem zich bevindt in uw woning of tussen het ontstoppingsstuk en uw woning. Als er geen ontstoppingsstuk is, dan geldt de kadastrale grens.
Let op: Als u een ander ontstoppingsbedrijf dan hierboven genoemd inschakelt, dan zijn de kosten voor uw eigen rekening.