De coronacrisis houdt ons nog steeds in de greep. De kleine en grote veranderingen die we meemaken zijn niet makkelijk. Aandacht hebben voor elkaar en luisteren naar elkaar helpt. We hebben allemaal een verhaal te vertellen over de coronacrisis: over ziekte, onzekerheid en teleurstelling, maar ook over hoe we de draad weer oppakken na bijvoorbeeld het annuleren van een evenement, het afgelasten van een bruiloft of erger persoonlijk leed veroorzaakt door corona. 

Logo aandacht voor elkaar

We zien gelukkig ook de kracht waarmee we ons door deze crisis heen slaan en de initiatieven die ontstaan om met elkaar in verbinding te blijven. Dit is onze rode draad, die al jaren ervoor zorgt dat we binnen onze gemeente niet bij de pakken neer gaan zitten. Die er ook voor heeft gezorgd dat Geldrop-Mierlo vanuit het textielverleden geworden is tot wat het nu is: een hechte gemeenschap die aandacht heeft voor elkaar en elkaar helpt als dit nodig is. 

Als gemeente zijn we benieuwd hoe het nu met je gaat. Hoe vergaat je jou en jouw familie, op het werk. Kun je sporten of ontspannen? Lukt het om in contact te blijven met vrienden en collega’s? Zet jij je in voor de buurman of -vrouw of een vriend die het nodig heeft?

    Extra handjes gezocht in deze tijd!

    Het coronavirus raakt ons allemaal. In ons werk, onze vrije tijd en het contact met familie en vrienden. En we moeten volhouden, want het einde is nog niet in zicht. Best lastig, vooral ook voor inwoners die meer dan ooit op zichzelf zijn aangewezen. Veel mensen voelen zich eenzaam, of maken zich zorgen om hun eigen gezondheid of die van iemand anders. Het is daarom juist belangrijk om aandacht voor elkaar te hebben, elkaar te helpen. Naar elkaar te luisteren en samen tot mooie initiatieven te komen die wel kunnen doorgaan. Een klein gebaar kan het verschil maken. Maak bijvoorbeeld een mooie tekening voor een ouder iemand of stuur een extra kaartje. Je kunt je natuurlijk ook aanmelden als ‘maatje’ en ga vrijwillig aan de slag bij de LEVgroep Geldrop-Mierlo, Ananz, Savant, ZuidZorg of Vitalis. Alle hulp is meer dan welkom!

    Meld je aan als vrijwilliger ‘maatje’ !(externe link)

    Bel met LEVgroep Geldrop-Mierlo via telefoonnummer 0492 - 59 89 89 en vraag naar Ellen, Hilde of Sami.