Duurzame opwek

Duurzame energiebronnen als zon, wind en aardwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en weinig CO2-uitstoot. Ander voordeel is dat deze energie nooit opraakt. Dit in tegenstelling tot kolen, olie en gas. 

Wilt u duurzaam energie opwekken? Dit kan door zonnepanelen of zonneboilers op daken te plaatsen. Hiervoor zijn meerdere opties:

De Groene Zone

Zonnepanelen via de gemeente

Wilt u zelf duurzame energie op gaan wekken dan kan dit via het zonnepanelenproject van de Groene Zone. Geldrop-Mierlo is één van de 12 gemeenten die meedoen met dit project, waarmee inwoners snel en gemakkelijk zonnepanelen kunnen laten plaatsen zonder eigen investering.

Hoe werkt de Groene Zone?

De deelnemende gemeenten kopen gezamenlijk zonnepanelen in. De gemeenten schieten de bedragen voor levering en plaatsing voor. Dit betekent dat u geen aanbetaling hoeft te doen voor de zonnepanelen. In maximaal 15 jaar, tegen 1,35% rente, lost u de lening maandelijks bij de gemeente af. U krijgt 15 jaar lang volledige garantie op de zonnepaneleninstallatie en de energieopbrengst. De levensduur van de zonnepanelen is minstens 25 jaar en na plaatsing wekt u meteen zonne-energie op. Al vanaf de eerste maand heeft u financieel voordeel: de aflossing van de lening is namelijk lager dan uw huidige elektriciteitsrekening.

Meer informatie of wilt u zich aanmelden? Kijk op www.degroenezone.nl.

Advies nodig?

EnergieHuis Slim Wonen is een onafhankelijk Serviceloket voor en door bewoners. De gemeente Geldrop-Mierlo is hierbij aangesloten. Het doel is om bewoners en huiseigenaren te helpen met slim energie besparen en gratis voorlichting. Bekijk de website van EnergieHuis Slim Wonen voor meer informatie.