Het lijkt zo normaal dat alle kinderen in Nederland op schoolreis gaan, kunnen sporten, muziekles volgen of hun verjaardag kunnen vieren. Maar niet elke ouder kan dit betalen. Steeds meer kinderen in Nederland kunnen daardoor niet meedoen aan activiteiten. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Kinderen mogen niet de dupe worden van de (tijdelijke) geldzorgen van hun ouders. Zeker in deze tijd waarin sociale activiteiten voor hen belangrijk zijn en er soms een tijdelijk laag inkomen is. In het kader van het armoedebeleid werkt de gemeente samen met de Stichting Leergeld Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende. In dit artikel leest u waarvoor u hier terecht kunt.

Voorzieningen aanvragen  

Ouders kunnen bij de Stichting Leergeld Geldrop- Mierlo en Heeze-Leende een aanvraag doen voor één of meerdere voorzieningen voor kinderen van 4 tot 18 jaar. Door deze voorzieningen kunnen kinderen meedoen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten zoals sport, muziek, toneel, het vieren van een verjaardag of een schoolreisje. Leergeld biedt hen hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen. Leergeld is er óók voor werkende ouders met een minimale beurs.

Meer weten?

Voor meer informatie kijkt u op de website www.leergeldgeldrop.nl. Hier vult u ook het contactformulier in. Leergeld neemt dan contact met u op.

Logo stichting Leergeld