Als u uw woning wilt verduurzamen zijn er een aantal landelijke subsidies beschikbaar. Ook is er t/m maart 2021 een gemeentelijke subsidie. Daarnaast zijn er ook verschillende leningen beschikbaar.

Subsidies

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)

Bent u woningeigenaar, dan is er een landelijke subsidie voor een zonneboiler, een warmtepomp, isolatiemaatregelen en aansluiting op een warmtenet. VvE’s kunnen subsidie aanvragen voor een zonneboiler, een warmtepomp en aansluiting op een warmtenet. Hier vindt u meer informatie over de subsidie

Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH)

Met deze subsidie kunnen VvE’s isolatiemaatregelen treffen. Wegens enorm succes is deze subsidie nu gesloten. Het totale budget is overschreden. Er wordt bekeken of er een vervolg aan deze subsidie kan worden gegeven.

BTW teruggaaf zonnepanelen

Voor zonnepanelen is er geen subsidie. Wel kunt u de BTW terugvragen van de belastingsdienst als u panelen koopt. Dat scheelt 21% in de kosten. Meer informatie over BTW terugvragen vindt u hier.

Subsidie kleine energiebesparende maatregelen

De gemeente heeft een nieuwe subsidieregeling, met dank aan de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Hiervoor werkt de gemeente samen met Winst uit je Woning.
Inwoners van Geldrop-Mierlo met een koopwoning kunnen binnenkort subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen. Hiertoe krijgen zij een unieke code thuisgestuurd. Deze regeling is bedoeld om tot een bedrag van € 70,- gratis kleine energiebesparende producten in huis te halen, zoals ledlampen, radiatorfolie en tochtstrips. In totaal is €278.465 budget beschikbaar. De subsidieregeling loopt tot 31 maart 2021 of totdat het budget op is.

Leningen

Landelijke energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is een landelijke regeling, waarbij huiseigenaren tegen een gunstige rente een lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen zoals dak-, vloer- en gevelisolatie, isolatieglas en zonnepanelen. Meer informatie hierover vindt u op de volgende website: https://www.energiebespaarlening.nl/ en https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/energiezuinig-huis/financiering-energie-besparen/energiebespaarlening/

Wel geldt dat u maximaal 75% van het leenbedrag mag besteden aan zonnepanelen. Wilt u alleen zonnepanelen aanschaffen? Dan kunt u wel gebruik maken van de stimuleringslening duurzaamheid.

Gemeentelijke stimuleringslening duurzaamheid

De Stimuleringslening duurzaamheid is een lening van de gemeente Geldrop-Mierlo die u kunt gebruiken om uw woning te verduurzamen. Deze kunt u ook gebruiken om zonnepanelen mee te financieren. Meer informatie over de stimuleringslening duurzaamheid en hoe u deze kunt aanvragen vindt u hier.

Groene zone; zonnepanelen via de gemeente

Geldrop-Mierlo is één van de 12 gemeenten die meedoen met de Groene Zone, waarmee u snel en gemakkelijk zonnepanelen kunt laten plaatsen zonder eigen investering. Kijk hier voor meer informatie over de Groene Zone.