Wij verzamelen allerlei tips over duurzaamheid. Lees hieronder alle tips en pas ze makkelijk toe in uw leven.

Heeft u een goed idee met betrekking tot duurzaamheid dat u met uw dorpsgenoten wilt delen? Mail deze naar samenduurzaam@geldrop-mierlo.nl. Misschien staat uw tip dan binnenkort wel op onze website.

Vul uw waterfles steeds opnieuw

Als u voor onderweg water uit een fles gebruikt, dan is het beter om deze steeds opnieuw te vullen met kraanwater. Zo spaart u het milieu. De fles moet wel goed uitgespoeld worden. Koop hiervoor een geschikte fles, bij voorkeur van metaal of glas.

Bespaar energie met de was

Zet de wasmachine alleen aan als de trommel vol is en was met het eco-programma. Hang uw was (buiten) te drogen in plaats van een wasdroger te gebruiken. Meer weten? Kijk op www.milieucentraal.nl

Eet meer plantaardig voedsel

Een gedurfde tip in deze BBQ-tijd! Het is de vraag of vlees wel zo gezond is... Zeker is dat groente en fruit wél gezond zijn en veel minder grondstoffen (en water) nodig hebben. Vegetarisch eten is prima, heel afwisselend, gezond en niet al te ingewikkeld. Kijk eens op websites voor kook-ideeën.

Maak een boodschappenlijstje

Uit studies blijkt dat veel mensen pas in de winkel besluiten wat ze gaan eten. De kans is dan heel groot dat er impuls-aankopen worden gedaan en u met teveel (bederfelijk) voedsel thuiskomt. Dat is jammer, want dit is één van de oorzaken van voedselverspilling: 50% van het geproduceerde voedsel bereikt nooit onze maag! Probeer het maar eens: zoek een recept uit en maak een lijstje. Het scheelt in het weggooien én in uw portemonnee.

Doe langer met uw kleding

Laat u niet gek maken door de mode van één seizoen en draag uw kleding langer en vaker. Geef er desnoods iets meer aan uit. Vooral katoenen kleding kost heel veel water om te maken.