Ik ben huurder, kan ik ook subsidie aanvragen?

Nee, alleen de woningeigenaar kan subsidie aanvragen. Dit omdat in een huurcontract vaak staat dat u de woning, zodra u verhuist, in oorspronkelijke staat moet achterlaten. Dit betekent dat u de maatregelen weer moet terugdraaien. Wilt u toch aan de slag? Vraag dan medewerking van de woningeigenaar.

Hoe kan ik de oppervlakte in m2 bepalen van het gedeelte wat ik wil afkoppelen?

Als u het niet makkelijk kunt opmeten buiten kunt u ook google maps gebruiken om de oppervlakte te bepalen. Let wel op dat u alleen het oppervlakte selecteert wat daadwerkelijk wordt afgekoppeld. Als u bijvoorbeeld alleen de regenpijp(en) aan de achterzijde van de woning afkoppelt betekent dit dat u maar de helft van het dak daadwerkelijk mag meetellen. Let op: Het dakoppervlakte moet worden gemeten vanuit het bovenaanzicht.

Hoe bereken ik het waterbergend vermogen van een groen dak?

Het waterbergend vermogen per m² hangt af van het type groen dak dat je kiest. Zo houdt een sedumdak over het algemeen minder water vast dan een natuurdak of daktuin. Vaak wordt het waterbergend vermogen aangegeven in de offerte. Zo niet, vraag hier dan naar bij de specialist.

Ik wil de tegels in mijn tuin vervangen door kunstgras. Kan ik dan subsidie aanvragen?

Nee, dat kan niet. Je ontvangt alleen subsidie voor maatregelen die een bijdrage leveren aan een beter leefklimaat, zoals beplanting. Grind en andere (waterdoorlatende) materialen zijn dus ook uitgesloten van de subsidie

Mijn buren zijn mede-eigenaar van het (dak)oppervlak dat ik wil afkoppelen van de riolering. Kan ik dan subsidie aanvragen?

Ja, dat kan. Zorg er dan voor dat u toestemming heeft van de mede-eigenaar. Dat kan bij aanvraag subsidieverlening door een machtiging toe te voegen. Dit doet u door bij de eerste vraag aan te geven dat uw subsidie aanvraagt voor ‘een groep eigenaren’. Hier kunt u het bestand uploaden.

Kan ik bezwaar maken bij een afwijzing?

Als we uw verzoek om subsidie afwijzen, kunt u daartegen bezwaar maken. Meer informatie hierover vindt u op de webpagina bezwaar maken.

Mijn vraag staat er niet tussen. Kan ik contact opnemen?

Ja dat kan, bel naar Team Realisatie via (040) 2893 893.

Tips

Laat u adviseren door experts

Heeft u geen ervaring met het uitvoeren van de werkzaamheden? Laat u dan altijd adviseren door experts. De gemeente is in geen enkel geval verantwoordelijk voor het functioneren van de voorziening.

Samen subsidie aanvragen

Wilt u meedoen, maar voldoet het aantal m2 van de oppervlakte niet aan de vereisten? Vraag eens rond bij uw buren of hier meer animo voor is. Het is namelijk ook mogelijk om als collectief subsidie aan te vragen. Dit bespaart vaak ook kosten, want over het algemeen geldt: hoe groter het oppervlak hoe voordeliger de prijs per m2.

Offertes vergelijken

Vergelijk het aanbod van verschillende leveranciers door meerdere offertes op te vragen.

Maak de waterbergingsnorm kenbaar bij uw leverancier of hovenier
Bij de subsidieaanvraag voor het afkoppelen van de riolering moet u voldoen aan de minimale waterbergingsnorm, dit is 30L/m2. Uw leverancier of hovenier kan u hierover adviseren.