In de straat Beneden Beekloop (26 tot en met 38b) is een appartementencomplex aanwezig, gebouwd in de jaren vijftig. Op de begane grond zijn/waren enkele commerciële en horecafuncties aanwezig. Het plan is om het hele pand te moderniseren, waarbij de bestaande karakteristiek in stand wordt gehouden. De meeste commerciële functies op de begane grond worden vervangen door appartementen. Aan de achterkant wordt een deel van de bebouwing verwijderd om extra buitenruimte te creëren voor de appartementen.

Aan de voorkant wordt het openbaar gebied flink verbeterd. Groen wordt toegevoegd en voor de appartementen worden tuintjes gerealiseerd. Ook worden extra parkeerplaatsen toegevoegd. Het complex wordt sterk verduurzaamd door zonnepanelen te plaatsen, gevel- en dakisolatie toe te passen en andere, aanvullende duurzaamheids-maatregelen toe te passen.
Het betreft hier een particulier initiatief.

Bent u geïnteresseerd in de huur van een appartementen wendt u zich dan via een e mail tot Verhuurkantoor Myhousing info@myhousing.nl.

Verloop

Voor het project is inmiddels een omgevingsvergunning verleend.

Met de sloopwerkzaamheden is reeds een aanvang gemaakt. Aansluitend heeft de verbouw plaats.

 

 

Contactinformatie

Wil je meer informatie over het verbouwplan Beneden Beekloop? Neem contact op met de gemeentelijk projectleider Peter Verstraaten van de afdeling Ruimte. Hij is te bereiken via telefoonnummer 040 289 38 93 of e-mailadres gemeente@geldrop-mierlo.nl