Het verduurzamen van uw woning is niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor uw portemonnee. Om u een handje te helpen met de financiering hiervan, zijn er verschillende leningen en subsidieregelingen. Lees hieronder over de mogelijkheden die voor u interessant zijn. Wist u bijvoorbeeld dat de subsidieregels rondom isolatiemaatregelen verruimd zijn?

Voor mensen die hun huis willen isoleren of willen investeren in een warmtepomp kan de landelijke ISDE-subsidie interessant zijn. Sinds 2023 is het voor woningeigenaren ook mogelijk om maar één maatregel uit te voeren. Bij een succesvolle subsidieaanvraag krijgt u dan tot 15 procent van de gemaakte kosten terug. Mensen die meerdere energiebesparende maatregen uitvoeren, kunnen zelfs tot dertig procent terugkrijgen. De aanvraag moet dan wel voldoen aan andere geldende voorwaarden, zoals de regel dat de maatregelen door een professional moeten zijn uitgevoerd. De verruiming geldt ook op terugwerkende kracht. Mensen die vanaf 2 april 2022 één isolerende maatregel gerealiseerd hebben, kunnen ook een subsidieaanvraag doen.

Leningen

De gemeente Geldrop-Mierlo biedt inwoners een Stimuleringslening Duurzaamheid aan. Tegen een rentetarief van 2,1 procent kunnen mensen geld lenen om bijvoorbeeld zonnepanelen aan te schaffen, maar andere duurzame maatregelen zijn ook mogelijk. Daarnaast is er een landelijke energiebespaarlening, die ook interessant kan zijn voor u. Met deze lening kunt u bijvoorbeeld een warmtepomp of zonnepanelen aanschaffen, of isolerende maatregelen doorvoeren.

Voor woningenaren met een gezamenlijk verzamelinkomen van minder dan 48.625 euro, kan deze regeling extra voordelig zijn. Deze groep betaalt namelijk geen rente over het geleende bedrag.

Naast de 0% lening heeft het Nationaal Warmtefonds ook een Energiebespaarlening met combinatielening, voor mensen die geen of onvoldoende leencapaciteit hebben om te kunnen verduurzamen. Via deze regeling kunnen mensen nu maximaal 5.000 euro lenen zonder daarover rente te betalen en zonder de eerste vijf jaar te hoeven aflossen.

Meer informatie vindt u op http://www.energiebespaarlening.nl(externe link)

  •