Vanaf 1 juli 2020 mogen alle binnen- en buitensporten weer actief beoefend worden, inclusief het organiseren van competities. Ook de zogenaamde contactsporten kunnen weer aan de gang. De afstandseis van 1,5 meter komt voor alle sporten en sporters tijdens sportactiviteiten te vervallen.

Voor en na het sporten moeten deelnemers ouder dan 18 jaar zich wel aan de anderhalve meter afstand houden.

Ook moeten de hygiënevoorschriften van het RIVM worden nageleefd. Daarnaast moet worden voldaan aan de richtlijnen dat u thuisblijft als u ziek of verkouden bent of als iemand uit uw huishouden positief op het coronavirus is getest.

Sportactiviteit organiseren

Gaat u een sportactiviteit organiseren? Maak dan gebruik van het protocol Verantwoord sporten van de NOCNSF. U kunt dit vinden op de website van de NOCNSF.

Ook hebben veel sportbonden eigen protocollen gemaakt. Hier kunt u uiteraard ook gebruik van maken.

Geen melding

U hoeft geen melding te doen bij de gemeente van geplande activiteiten. Gebleken is dat onze sportverenigingen uitstekend om kunnen gaan met de verantwoordelijkheid van het opvolgen van de richtlijnen. Daarom vinden wij het nu niet meer nodig dat u uw plannen van tevoren bij ons meldt.

Contact

Heeft u nog vragen hierover? Of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met het Sportloket, te bereiken via telefoon­nummer (040) 289 38 93. U kunt ook een e-mail sturen naar sportloket@geldrop-mierlo.nl.