Toegankelijkheid

Status toegankelijkheidslabel van Geldrop-Mierlo.nl. Volg de link voor de volledige toegankelijkheidsverklaring.

Rapporten onderzoek

Bekijk de onderzoeksrapporten van Geldrop-mierlo.nl uitgevoerd door Cardan Technobility (pdf) - d.d. 15 augustus 2022.

Aanpak om de toegankelijkheid van onze website te behouden en te verbeteren

  • Controle vóór publicatie: De product pagina’s worden door de webredactie getoetst op alle onderdelen op toegankelijkheid
  • Training werknemers: Onze redacteuren hebben een training over toegankelijkheid gevolgd. Bovendien volgen ze trainingen over toegankelijkheid van pdf-bestanden.
  • Software: Onze redacteuren gebruiken speciale software om informatie (tekst, beeld, video) beter toegankelijk te maken, zoals de Toegankelijkheidsassistent en Wizenote. 
  • Toetsing: Periodiek worden alle interne en externe links regelmatig getoetst door een automatische toetstool.
  • Audits: Wij laten onze processen om webcontent te creëren regelmatig auditeren om vast te stellen of deze optimaal zijn ingericht om naleving van de toegankelijkheidseisen te bevorderen.
  • Onderzoek: De webredactie onderzoekt regelmatig onze website en de gevonden problemen worden direct opgelost. Daarnaast wordt er elk jaar een inspectie uitgevoerd door Cardan Technobility (WCAG 2.1 inspectie niveau AA)

Extra Toelichting

Hoewel het nog niet verplicht is om alle PDF bestanden toegankelijk te publiceren, zijn wij bezig om deze toegankelijk te maken of te vervangen.

Toegankelijkheid Woo-site

Wij willen graag dat onze informatie voor iedereen leesbaar is. De bijlagen die wij publiceren voldoen echter niet altijd aan deze eis.