Jaarlijks overnachten 450.000 toeristen en recreanten in Geldrop-Mierlo. Deze groep besteedt elk jaar circa 50 miljoen euro bij de ondernemers in de vele recreatieve voorzieningen die Geldrop-Mierlo rijk is. Denk aan de rijke historie die terug te vinden is bij het Weverijmuseum, een uitgebreid fiets-, wandel- en ruiternetwerk, de prachtige Strabrechtse heide, Dierenrijk, bekende streekproducten zoals de 'Mierlose Zwarte' en nog veel meer. Bovendien ligt het vlakbij twee aantrekkelijke steden.

Geldrop-Mierlo heeft alles voor een kort of lang verblijf!

Geldrop is de moeite waard. Bekijk de monumentale villa’s, het Kasteel Geldrop, het Weverijmuseum of Centrum Hofdael: het culturele hart. Op het horecaplein  en rond de St. Brigidakerk zijn vele leuke terrasjes en uitstekende restaurants te vinden.

Ook Mierlo heeft een aantrekkelijk centrum. Op het sfeervolle Molenplein staat de Standerdmolen te pronken. De Strabrechtse Heide is op loopafstand. Je kunt in dit Brabantse dorp ook prima terecht voor een hapje en een drankje. Meer informatie vindt u op geldropcentrum.nl of mierlo-centrum.nl.

VVV i-points

Geldrop-Mierlo heeft twee VVV i-points. In Geldrop in Hotel Nijver, Heuvel 1. In Mierlo in Café de Koffer, Molenhoek 2. De I-points hebben een digitale informatiezuil, net als bij alle andere logiesverstrekkers.  De medewerkers kunnen u ook goed informeren over wat er in Geldrop-Mierlo en in de regio te beleven is. Meer informatie vindt u www.vvvgeldrop-mierlo.nl of op de facebookpagina Visit Geldrop-Mierlo.

Evenementen

Op de evenementenkalender van de VVV-website ziet u wat er te doen is. Sommige evenementen zijn regionaal bekend, zoals de Pitpop, Wintersfeer, de Meise mert, De kersenoogstfeesten en meer. Het Concours Hippique in Mierlo is zelfs landelijk bekend.

De Stichting Villagemarketing is met een grote groep vrijwilligers bezig met het ontwikkelen van een nieuw meerdaags evenement. Dit staat helemaal in het thema 'Verweven' dat refereert aan het textielverleden van Geldrop-Mierlo. 

Wandelroutes

Geldrop-Mierlo biedt diverse wandelroutes om te vergaderen. Hiermee willen organisaties als Koninklijke Peijnenburg, St. Annaziekenhuis en gemeente Geldrop-Mierlo een gezonde leefstijl stimuleren. Lees hier meer over de wandelroutes of bekijk de routes hier