Jaarlijks overnachten 450.000 toeristen en recreanten in Geldrop-Mierlo. Deze groep besteedt elk jaar circa 50 miljoen euro bij de ondernemers in de vele recreatieve voorzieningen die Geldrop-Mierlo rijk is. Denk bijvoorbeeld aan het Weverijmuseum, een uitgebreid fiets-, wandel- en ruiternetwerk, de prachtige Strabrechtse heide, Dierenrijk, bekende streekproducten zoals de 'Mierlose Zwarte' en nog veel meer. Bovendien ligt het vlakbij twee aantrekkelijke steden Eindhoven en Helmond.

Chalets op vakantiepark het Wolfsven

Geldrop-Mierlo heeft alles voor een kort of lang verblijf!

Wanneer je echt een verrassend weekendje weg wil met je gezin of alleen met je lief, dan doe je dat natuurlijk in Geldrop-Mierlo. Heerlijk struinen door de natuur of cultuur snuiven. Wandelen door de tuinen van het Kasteel, bezoek beide centra met leuke restaurants en winkels, ga helemaal los op PitPop of op het Kommus Festival of geniet op het ijs tijdens Wintersfeer. Er is zoveel te doen! Je vindt het allemaal terug op de website van Visit Geldrop-Mierlo(externe link). Dagje uit, weekend weg of lekker lang op vakantie? Geldrop-Mierlo, verweeft & vermaakt.

Beachvolleybal in Geldrop

Evenementen en activiteiten

Op de evenementenkalender(externe link) zie je alle activiteiten die Geldrop-Mierlo rijk is. Sommige evenementen zijn regionaal of soms zelfs landelijk bekend, zoals Pitpop, Wintersfeer, de Meise mert, De kersenoogstfeesten, KommuS Kasteelfestival en meer.

Een aapje in Dierenrijk

Dagje uit

In het kleurrijke Geldrop-Mierlo is er altijd iets te doen. Voor muziekliefhebbers en rustzoekers, voor fans van echt lekker eten of een fijne portie cultuur. In Geldrop-Mierlo worden cultuur, natuur en sfeervolle gezelligheid dagelijks met elkaar verweven.

Lekker de natuur in of een dagje uit? Kijk op de website van Visit Geldrop-Mierlo(externe link) wat allemaal mogelijk is.

Wielrenners komen voorbij het oude raadshuis in Mierlo

Fiets- en wandelroutes

Geldrop-Mierlo biedt diverse fiets- en wandelroutes, zelfs om te vergaderen. Hiermee willen organisaties als Koninklijke Peijnenburg, St. Annaziekenhuis en gemeente Geldrop-Mierlo een gezonde leefstijl stimuleren. Lees meer over de wandelroutes op de webpagina Wandelroutes Geldrop-Mierlo of op de website van Visit Geldrop-Mierlo(externe link).