Jaarlijks overnachten 450.000 toeristen en recreanten in Geldrop-Mierlo. Deze groep besteedt elk jaar circa 50 miljoen euro bij de ondernemers in de vele recreatieve voorzieningen die Geldrop-Mierlo rijk is. Denk aan de rijke historie die terug te vinden is bij het Weverijmuseum, een uitgebreid fiets-, wandel- en ruiternetwerk, de prachtige Strabrechtse heide, Dierenrijk, bekende streekproducten zoals de 'Mierlose Zwarte' en nog veel meer. Bovendien ligt het vlakbij twee aantrekkelijke steden.

Geldrop-Mierlo heeft alles voor een kort of lang verblijf!

Wanneer je echt een verrassend weekendje weg wil met je gezin of alleen met je lief, dan doe je dat natuurlijk in Geldrop-Mierlo. Heerlijk struinen door de natuur of cultuur snuiven. Winkelen in stadse sfeer maar met dorpse gezelligheid. Geldrop-Mierlo verweeft het al jaren. Winkels, cafés, terrassen en leuke restaurants: het is er allemaal. Wandel door de tuinen van het Kasteel, bezoek de brocante markt, ga helemaal los op PitPop, op het Kommus Festival of geniet op het ijs tijdens Wintersfeer. Er is zoveel te doen! Je vindt het allemaal terug op www.visitgeldropmierlo.nl(externe link). Dagje uit, weekend weg of lekker lang op vakantie? Geldrop-Mierlo, verweeft & vermaakt(externe link).

Informatiepunten (dag)toeristen

Geldrop-Mierlo heeft twee informatiepunten voor (dag)toeristen. I-points worden ze ookwel genoemd. De mensen daar staan je graag te woord en geven met liefde advies over specifieke hotspots of evenementen. Dus wil je meer weten als je de kleurrijke buurdorpen gaat bezoeken? Loop dan binnen bij een van de twee I-points. De I-points zijn te vinden bij Hotel Nijver in Geldrop(externe link) en cafe de Koffer in Mierlo(externe link).

Evenementen en activiteiten

Op de evenementenkalender(externe link) zie je alle activiteiten die Geldrop-Mierlo rijk is. Sommige evenementen zijn regionaal of soms zelfs landelijk bekend, zoals Concours Hippique Mierlo, Pitpop, Wintersfeer, de Meise mert, De kersenoogstfeesten, KommuS Kasteelfestival en meer.

Dagje uit

In het kleurrijke Geldrop-Mierlo is er altijd iets te doen. Voor muziekliefhebbers en rustzoekers, voor fans van echt lekker eten of een fijne portie cultuur. In Geldrop-Mierlo worden cultuur, natuur en sfeervolle gezelligheid dagelijks met elkaar verweven.

Lekker de natuur in of een dagje uit? Check hier (externe link)wat allemaal mogelijk is.

Wandelroutes

Geldrop-Mierlo biedt diverse wandelroutes om te vergaderen. Hiermee willen organisaties als Koninklijke Peijnenburg, St. Annaziekenhuis en gemeente Geldrop-Mierlo een gezonde leefstijl stimuleren. Lees hier meer over de wandelroutes of bekijk de routes hier