Jaarlijks overnachten 320.000 toeristen en recreanten in Geldrop-Mierlo. Deze groep besteedt elk jaar circa 50 miljoen euro bij de ondernemers in deze sector. 

Er zijn veel recreatieve voorzieningen. Denk aan de rijke historie die terug te vinden is bij het Weverijmuseum en het kasteel, een uitgebreid fiets-, wandel- en ruiternetwerk, de prachtige Strabrechtse heide, bekende streekproducten zoals de 'Mierlose Zwarte', vlakbij twee aantrekkelijke steden en nog veel meer. Er is genoeg te doen voor een dagje uit of langer verblijf. Overnachten kan in hotels, op campings of in een bungalow op een vakantiepark. Een grote trekpleister is het gezellige Horecaplein in Geldrop met veel terrasjes en prachtige gebouwen. 

VVV i-points

Geldrop-Mierlo heeft twee VVV i-points. In Geldrop in Hotel Nijver, Heuvel 1. In Mierlo in Café de Koffer, Molenhoek 2. De I-points hebben een digitale informatiezuil, maar de medewerkers kunnen u ook goed informeren over wat er in de regio te beleven is. 

Evenementen

Op de evenementenkalender van de VVV-website ziet u wat er te doen is. Sommige evenementen zijn regionaal bekend, zoals de Meise Mert, Pitpop en Wintersfeer. Het Concours Hippique in Mierlo is zelfs landelijk bekend. Er zijn ondernemers samen met een grote groep vrijwilligers bezig met het ontwikkelen van een nieuw meerdaags evenement, helemaal in het thema 'Verweven' dat refereert aan het textielverleden van Geldrop-Mierlo.