Wat is het?

U kunt kopieën van bouwtekeningen van bestaande bouwwerken opvragen bij de gemeente. Een kopie van een bouwtekening is belangrijk als u bijvoorbeeld wilt weten of u een woning kunt verbouwen. 

Wat kost het?

Veel bouwdossiers zijn digitaal in ons archief aanwezig en worden gratis naar u verstuurd. Als een bouwdossier nog niet digitaal beschikbaar is, ontvangt u het op papier. Ook dit is gratis.
Als het veel kopieerwerk is, worden er wel opzoek- en kopieerkosten in rekening gebracht. We nemen dan vooraf contact met u op. 

Hoe lang duurt het?

De meeste tekeningen (en andere bijlagen) zijn digitaal beschikbaar en worden per e-mail verstuurd. Hiervoor maken we vaak gebruik van de dienst 'WeTransfer'. U krijgt dan een e-mail met een link toegestuurd, waarmee u uw kopieën kunt downloaden. Deze link is zeven dagen geldig.

Voor nog te digitaliseren tekeningen geldt een langere behandeltijd, omdat eerst de dossiers moeten worden opgevraagd. Deze tekeningen worden gescand en daarna digitaal verstuurd.

Aanvragen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst. Bij grote drukte kan het zijn dat u langer moet wachten op de aangevraagde documenten.

Bent u tevreden over deze pagina?