Word jij de opvolger van kinderburgemeester Annalot van Neerven?

Zit jij in groep 6 en ga je volgend schooljaar naar groep 7? Sta je makkelijk voor een groep mensen en kom je graag op voor de mening van anderen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Solliciteer voor 17 mei 2024 als kinderburgemeester van Geldrop-Mierlo! Samen met burgemeester Jos van Bree en wethouder Mathil Sanders ga je mee naar evenementen en activiteiten, ga je aan de slag met een eigen project en denk je mee over oplossingen bij verschillende onderwerpen.

Meld je voor 17 mei aan via kinderburgemeester@geldrop-mierlo.nl 

Hoe meld ik me aan?

Enthousiast geworden? Stel jezelf dan voor in een korte video! We zijn erg benieuwd naar:

 • Wie je bent;
 • Op welke school je zit; 
 • Wat jouw missie wordt;
 • Welke goede ideeën je hebt, 
 • Wat je graag zou willen veranderen binnen onze gemeente.  

Stuur je inzending naar kinderburgemeester@geldrop-mierlo.nl

Wat doet een kinderburgemeester?

 • Opkomen voor de belangen van alle kinderen uit Geldrop-Mierlo;
 • Opening van gebouwen en evenementen zoals de Wollige Winter Weken, nieuwjaarsbijeenkomst en de Jeugdvakantie week;
 • Intocht van Sinterklaas;
 • Sleuteloverdracht jeugdcarnaval; 
 • Mogelijkheid om zelf onderwerpen en thema’s onder de aandacht te brengen; 

Hoe verder?

 1. Momenteel bezig: Solliciteren -

  Kinderen kunnen solliciteren van 2 april tot en met 17 mei 2024.

 2. Nog te doen: Selectieprocedure -

  Op 22 mei maakt de jury een selectie uit alle inzendingen. De jury bestaat uit:
  De burgemeester en wethouder Jeugd
  Huidige kinderburgemeester
  De Jongerenraad
  Vertegenwoordiging uit de raad 
  Beleidsadviseur Jeugd & Onderwijs

 3. Nog te doen: Gesprekken -

  Op 29 mei tussen 15.30 en 17.00 uur voeren de wethouder Jeugd en een medewerker van de gemeente gesprekken met de meest geschikte kandidaten.

 4. Nog te doen: Installatie -

  De kinderburgemeester wordt op 16 september 2024 geïnstalleerd tijdens een raadsvergadering.

 5. Nog te doen: Start -

  De kinderburgemeester start in september 2024 en gaat aan de slag gedurende het schooljaar.

Vanuit de gemeente word je begeleid zodat je deze rol met plezier uitvoert. Daarnaast verwachten we ook enige begeleiding vanuit de ouders. Zo kijken we maandelijks samen of activiteiten in je agenda passen en waar ondersteuning nodig is.

Vragen? Neem contact met ons op via kinderburgemeester@geldrop-mierlo.nl.

Annalot van Neerven eerste kinderburgemeester Geldrop-Mierlo

Tijdens de raadsvergadering van 13 juli 2023 is Annalot van Neerven geïnstalleerd als eerste kinderburgemeester van Geldrop-Mierlo. Vanaf het nieuwe schooljaar, in september, mag Annalot op stap met burgemeester Jos van Bree en Wethouder Mathil Sanders. Daarnaast gaat ze aan de slag met een door haar gekozen project.

Annalot woon in Mierlo en zit in groep 7 op Kindcentrum Puur Sang locatie Lucia. In haar vrije tijd speelt ze voetbal en trompet. Sport en cultuur vindt ze dan ook heel belangrijk. Met haar unieke ideeën zoals: meer buitenactiviteiten op school, inclusieve activiteiten voor kinderen én volwassenen, meer groen en een autovrije dag wist ze een positieve indruk te maken op de jury. Tijdens een gesprek met wethouder Mathil Sanders kon ze haar ideeën goed toelichten. Hoe Annalot een autovrije dag voor zich ziet? “Nou gewoon, dat bepaalde wegen dan afgesloten worden voor auto’s. Zodat kinderen en ouders veilig over straat kunnen. En het is dan ook nog beter voor het milieu.”

Wethouder Sanders is blij met de keuze voor Annalot als eerste kinderburgemeester. “Ik ben hoe dan ook blij met de inbreng van alle kinderen die gesolliciteerd hebben. Ze hebben frisse ideeën over uitdagingen waar ik als wethouder voor sta. Kinderen meer laten bewegen, aandacht voor inclusiviteit zodat alle kinderen, ook die in een rolstoel zitten, mee kunnen doen. En wat ik heel bijzonder vond; dat de meeste kinderen ook aandacht hebben voor ouderen in hun plannen. Zo fijn dat onze jongste jeugd, onze toekomst, juist ouderen op hun netvlies hebben. En die autovrije dag, die heb ik zelf als kind meegemaakt en dat vond ik geweldig. Beste idee ooit. Zeker met het argument van Annalot dat het gewoon veel beter is voor ons milieu.”

Rol kinderburgemeester

De kinderburgemeester is de stem van alle kinderen in Geldrop-Mierlo. En zet zich in om de gemeente en kinderen dichter bij elkaar te brengen. In het komende schooljaar gaat de kinderburgemeester op stap met de burgemeester en wethouder jeugd naar verschillende evenementen en activiteiten. Daarnaast krijgt de kinderburgemeester de mogelijkheid om een eigen gekozen project uit te voeren. Bekijk hieronder de inzending van Annalot.

Wil je de kinderburgemeester ergens bij uitnodigen? Of heb je vragen? Neem contact met ons op via kinderburgemeester@geldrop-mierlo.nl.