Aankondiging digitale borden aanvragen

Wat is het?

Op verschillende plaatsen in de gemeente staan informatieborden. Hierop worden aankondigingen en belangrijke informatie geplaatst. In totaal staan er 7 schermen, verdeeld over Geldrop en Mierlo. De informatieschermen staan op de volgende locaties:

 1. Mierloseweg Geldrop (Villapark)
 2. Bekelaar Mierlo (Veiling)
 3. Geldropseweg Mierlo (TV-toren)
 4. Eindhovenseweg Geldrop (DAF)
 5. Nuenenseweg Geldrop (Spaarpot)
 6. Geldropseweg Mierlo (Gemeentewerf)
 7. Bogardeind Geldrop (NH Hotel)

Wat moet ik doen?

Aanvragen digitale aankondiging

U levert de tekst voor het informatiebord zelf aan. De tekst bestaat uit maximaal 4 regels van maximaal 19 tekens per regel (inclusief spaties). Er is geen plaats voor een logo. U regelt uw aanvraag met behulp van het digitale formulier, minstens 4 weken voor het evenement.

Hoe werkt het?

Wat wordt geplaatst?

 • Aankondigingen van plaatselijke evenementen/activiteiten die interessant zijn voor Geldrop en/of Mierlo. Het evenement of de activiteit hoeft niet vergunningplichtig te zijn.
 • Aankondigingen (mededelingen) van de gemeente die wekelijks variëren, vanuit: recreatie/toerisme, sport, zorg, bewegen, onderwijs, ruimte (openbare werken), openbare orde en veiligheid, communicatie en voorlichting.

Wat wordt niet geplaatst?

 • Reclameboodschappen (bijvoorbeeld van winkels)
 • Politieke boodschappen
 • Aanstootgevende boodschappen

Hoe lang duurt het?

U dient uw aanvraag minstens 4 weken voor het evenement in. Zo heeft de afdeling Ondersteuning tijd om de aanvraag te verwerken en te plaatsen. De aankondiging staat 2 weken voor het evenement op de digitale borden, tot het moment dat het evenement is afgelopen.

Wat kost het?

Het plaatsen van een aankondiging op de digitale schermen is gratis.